Egy legenda visszavonult

Biztosan hallottátok már, hogy James Harrison, bármennyire is szerettük volna, már nem húzza magára a csapat mezét hivatalos mérkőzésen. A héten még Arizonából megkeresték a 36 éves linebackert, de a találka végén nem csaptak egymás tenyerébe a felek. Ma James kijelentette, hogy kész szegre akasztja a sisakot, nem akar több kihagyott szülinapot, kihagyott iskolakezdést. Szeretne apaként és családfőként a családjával lenni a lehető legtöbb időt. Köszönetet mondott A Steelers tulajdonosi családjának, a Steelers családnak és Megköszönte a lehetőséget Mr Brown-nak a Bengals tulajdonosának. Megköszönte a Steeler Nation szeretetét amely feléje áradt az elmúlt időszakban és a karrierje alatt folyamatosan. Egy rövid áttekintést szeretnék adni, így a bejelentés után, a karrierjéről. Igaz tudom mindenki tisztában van vele, hogy honnan indult és mit ért el. 1978 május 4-én született Akronban, Ohioban. Gyerekkorában egy helyi baseball ligában játszott, és a kedvenc csapata a (kapaszkodjatok meg) Cleveland Browns volt. Mivel a csapat 40 mérföldre játszotta a hazai meccseit a szülői háztól. Azután a középiskolában már látszott, hogy van tehetsége a football-hoz. A Kent State University-n kezdte meg a főiskolát és a helyi Golden Flashes nevű csapatban játszott. A junior évében 106 tacklet ért el ebből 13-at a LoS mögött. 2002-ben draftolatlan szabad ügynökként került a Steelers keretébe, de nem tudta beverekedni magát a rosterre, így csak a gyakorló csapatban kapott helyet. Amikor az idény közben rosterre került csak a speciális csapatrészben kapott helyet. 2003 év végén a Baltimore Ravens szerződést ajánlott neki. Majd nemsokára ki is vágták. Ezután elgondolkodott, hogy befejezi a focit, de a Steelers negyedszerre is szerződtette a 2004-es edzőtáborban. A szerződéshez kellett egy szerencsétlen sérülés, ugyanis Clark Haggans a csapat akkori játékosa egy edzésen súlyemelés közben megsérült. Így tudott végül rosterre kerülni és egészen 2013-ig nem is engedte el a Steelers "kötelét". 2005-ben a csapat XL Super Bowlban elért győzelmekor még nem volt komolyabb tényező, 3 speciál csapatrészben elért tackle lett feljegyezve a neve mellé. 2008-ban aztán megjött az áttörés és onnantól már Ő volt a Steelers védelmének egyik motorja, aki a vállán vitte a csapatrészt, ha kellett. A szezon végén el is nyerte az év védője címet. Azután jött a 2009-es Super Bowl, biztosan mindenki emlékszik, aki akkor már követte a csapatot azért, aki akkor még nem az biztosan látta már többször felvételről, arra a hatalmas futásra amelyet Warner passzát lehalászva kivágott és ezzel lépéselőnybe hozta a csapatot. Az elért 100 yardos TD-je jelenleg is a leghosszabb visszahordott INT TD a SB-ok történetében.

2013-ban a Cincinnati a Steelersel történt szerződésbontás után (A Steelers nem tartott igényt tovább a szolgálataira) szerződést ajánlott neki 2 évre,  de igazán már nem tudott meghatározó szerepet betölteni. Ezért a holtszezonban el is váltak az útjaik. számtalan Pro Bowl szereplés, All Pro csapatcím fűződik a neve mellé. A statisztikái
  • 5× Pro Bowl (2007, 2008, 2009, 2010, 2011)A címei a pályafutása alatt:
  • 2× First-team All-Pro (2008, 2010)
  • 2× Second-team All-Pro (2007, 2009)
  • 2× Super Bowl champion (XL, XLIII)
  • 3× AFC Champion (2005, 2008, 2010)
  • AP NFL Defensive Player of the Year (2008)
  • AFC Defensive Player of the Year (2008)
  • Tuesday Morning Quarterback Non-QB Non-RB NFL MVP Award (2008)
  • GMC Sierra Defensive Player of the Year Winner (2008)
  • 2× Pittsburgh Steelers Team MVP (2007, 2008)
  • 2× AFC Defensive Player of the Month (November 2007, October 2009)
  • Longest interception in Super Bowl history - 100-yards (2nd longest in game's history)
  • Ranked # 21 on The NFL Top 100 players of 2011
  • Ranked # 29 on The NFL Top 100 players of 2012
Kívánjuk, hogy ezen nagyszerű pályafutás után a lehető leghamarabb felvehesse az aranyzakót. Kívánunk neki boldog életet a családjával. Búcsúzzunk egy olyan megmozdulásával amely igaz nem erdményezett előnyt a csapatnak, de talán  legszebb tackle volt tőle.

Top