Előzetes: Bengals - Steelers

A 14. héten a Steelers a Paul Brown Stadionba, Cincinnattibe látogat. A két csapat a történelem során 88-szor találkozott egymással, ebből 54-szer tudott végül győzedelmeskedni. A két csapat idén még nem mérkőzött meg egymással, ez azt jelenti, hogy 3 hét múlva a két alakulat ismét találkozni fog egymással, akkor már a Heinz Fielden. Azonban a Steelersnek idegenben is hoznia kellene a győzelmet, hogy ne kerüljön csoporton belül nagyobb hátrányba. A Bengalst legyőzve ugyanis az erőviszonyok megváltozhatnak csoporton belül. Persze ebbe a Ravens és a Browns is beleszólhat, a három csapat mérlege most egyaránt 7-5, míg a Cincinnati jelenleg 8-3-1-gyel vezeti az AFC Northot. Most nézzünk, ki vagy mi lehet az az X-faktor, ami végül elbillentheti a mérleget! (megfogadtam, hogy bármennyire is pesszimista vagyok, lelkesítő cikket fogok írni, hátha szerencsét hoz):

  • Big Ben több mint 1200 yarddal passzolt többet idén kollégájánál, Andy Daltonnál, és 26, azaz éppen dupla annyi TD-t szerzett. Gyufafej Úr a 13 TD mellett egyébként éppen 13 INT-et is jegyez. Ezt mindenképpen ki kell használnia a Secondarynek, mert 1-2 Turnover nagy dopping lehet a csapat számára, és még el is kaphatjuk a fonalat. Az O-line amúgy sincs most rendben Cincinattiben, bátran erőltethetjük a blitzeket, vagy bármiféle passzsiettetést. Továbbá Sanu-t és A. J. Greent teljesen ki kell venni a játékból.browns
  • A Bengals nem igazán jeleskedhet top statisztikákkal, mégis első helyen áll a csoportban. Köszönhető ez többek között a hetedik legjobb Red Zone D-jüknek. Mi tudjuk a legjobban, hogy levezethet valaki egy tökéletes drive-ot, ha aztán a Red-ben végül nem sikerül ezt pontokra váltani. A Steelersnek itt most még inkább össze kell szednie magát. Két megoldást látok a problémára. Az egyik, hogy Red Zone-on kívülről dobáljuk a TD-ket. A másik, hogy végre mindenki összeszedi magát, és most már végre tudásához és képességeihez mérten játszik, a játék első másodpercétől az utolsóig, triplán odafigyelve a Red Zone-ban.
  • Antonio Brown elkapott yardokban vezeti, míg LeVeon Bell futásban második helyen áll a liga összesítésében. Láttuk már, milyen, amikor megvan a teljes összhang, köztük, és Big Ben, és a fal között. Ez az egység lehet minden D rémálma. Ezt kellene most újra megtalálnunk, és ezzel a lendülettel egészen a Playoffig menetelnünk!
Összességében: Ez a csapat játszott már nagyon szépet, és nagyon szégyenleteset is idén. Mégis, érezzük, hogy jó a csapat! Kell az a rájátszás! Most van az utolsó esély felébredni, és megcsinálni! Keisel sajnos IR, az ő kiesése lélektanilag nem a legjobb a csapat számára. Ugyanakkor több sérültünk tér vissza a játékba, az ő lendületük adjon majd erőt mindenkinek. Ezen kívül legyünk mi is a csapatunk segítségére, tekerjük ki azt a győzelmet, akár otthon, de még inkább az Endzone-ban! És persze most is: GO STEELERS!

Top