A heti ellenfél: Ravens


Az ösi rivális a hollók látogatnak el a hét végén a Heinz Fieldre. Az igazi Steelers szurkolónak azt hiszem, ez a párosítás mindennél többet mond és jelent. Az igazi ínyenc erre az évi két meccsre hűti a legjobb sörét és vásárolja a legfinomabb rágcsálnivalót.

A mérkőzést vizsgáljuk a számok és az idei év eddigi formáinak tükrében.

Az eddigi találkozások alkalmával az örökmérleg:

Steelers vs. Ravens: 19-11

A Heinz Fielden: 12-4

A tavalyi szezonban az első mecsset a Ravens nyerte 20-17-re, a második összecsapást behúztuk nagy csatában 23-20-ra.

Valójában a Pittsburgh vs. Baltimore (akkor még Colts) rivalizálás 1950-ig nyúlik vissza (Steelers vs. Baltimore Colts mérleg 9-3). A két csapat egészen 1996-ig külön csoportban kergette az ellenfél irányítóit.

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindkét csapat az igazi erőfoci, a kőkemény védelem megszállotja.

Az előszezon és az eddig lejátszott mérkőzések alapján mindkét alakulat jó formában van. Gyöztes fordulón van túl mindkét alakulat, míg mi egy 3-0-s sorozatban vagyunk addig az ellenfelünk csak az utolsó meccsét nyerte meg és jelenleg is 2-1-el áll a csoport 3.helyén.

A Ravens idén már két csoportellenféllel is játszott a Browns-t a papírformának megfelelően verte, míg a Bengalstól vállalható vereséget szenvedett. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a másik győzelmet a Ravens a Jets ellen érte el. A Jets pedig idén parádésan erős kerettel vágott neki az idénynek.

Az idei mérkőzéseink (alapszakasz) közül a legutolsó a fosztogatók elleni volt a legsímább, bár a papírfoma is ezt a mérkőzést ígérte a legkönnyebre.

Az eltiltás és a sérülések miatt nem lesz könnyű a helyzetünk a vasárnap (magyar idő szerint 19.00-kor) délutáni mérkőzésen.

A találkozón várhatóan nem szerepelnek sérülések ill. eltiltások miatt az alábbiak:

Ben Rothlisberger

Dennis Dixon

Trai Essex

Chris Hoke

QB

QB

G

NT

Eltiltás

Térdsérülés

Bokasérülés

Térdsérülés

A Ravensnél:

Tavares Gooden

LB

Vállsérülés

Donte' Stallworth WR Lábsérülés
Tony Moll T/G Csípősérülés
Cory Redding DE Fejsérülés
Ray Rice RB Térdsérülés
Jared Gaither T hátsérülés
Jarret Johnson LB hátsérülés
Matt Birk C hátsérülés
Chris Chester G hátsérülés
Todd Heap TE Vállsérülés

Azért senkinek se legyen kérdéses, hogy akit lehet azt erre a meccsre összedrótoznak és pályára küldik. A teljesen pontos lista szerintem csak a meccs napján alakul ki.

James Harrison a Steelers.com nak nyilatkozva azt mondta „Ebben a rivalizálásban sok gyűlölet van a pályán” valamint Ray Rice játékáról „Nem hiszem, hogy ne játszana. Egy térdzúzódás nem állíthatja meg. Ez a Steelers. Ő egy stréber. Nem lehet, hogy egy kis térdzúzódás miatt ne játszon”

Mindenki a TV vagy a net elé. Vasárnap este indul a csontzene.

Azt, hogy a mérkőzés követhető lesz-e valahol élőképen jelenleg nem tudom, de ígérem ezen cikk kommentjei közt azonnal megjelenítem az elérhetőséget amint megtalálom.

Go Steelers!

Top