Big Ben visszatért


Hétfőn újra hivatalosan edzésbe állt a csapat első zámú sztár irányítója, hogy ki ő? A kérdésre mindenki azonnal fújja a választ. Igen ő az, akit vártunk, aki a jövő héten a csoport derbin győzelemre vezetheti a csapatot.

Azért azt a tényt, hogy Ben a tavalyi dényben játszotta utolsó tétmérkőzését és az eltiltása miatt gyakorlatilag 4 hete még csak a fociról „beszélnie” sem szabadott ne felejtsük szem elől. Egy sportolónál az ilyen hosszú kihagyások minden esetben formahanyatlással járnak, ezt sajnos nem lehet kivédeni. Ezért is van az alapszakasz előtt az elő szezon. Tudjuk, hogy ott nem a legjobbak játszanak, de az edző táborok után az a pár perc, amit meccskörülmények közt a pályántöltenek az aranynál is többet ér.

Az edzők és sporthoz értők közt általános az a nézet, hogyegy (legyen az bármilyen profi) sportoló az edzésen mutatott formájának, tudásának a 65-75%-át tudja nyújtani éles körülmények közt. A nagyon kiemelkedő képességű sportolók talán a 85% körüli teljesítést is tudják. Remélem, hogy ebben a rendelkezésre álló két hétben Ben megpróbál újra összeszoknia fallal és az újonc centerével.

A csapat megtette azt a szivességet, hogy az első négy mérkőzést pozitív mérleggel hozta, sőt voltak az első meccseken kifejezetten biztató jelek is.  Nem, nem a hét végi Ravens meccsre gondolok, bár ott is voltak kifejezetten pozitív dolgok, néha. Szeretném a Browns ellen a tavalyi majdnem Por Bowl-t érő formát, amellyel szerintem ezt a meccset gond nélkül hozhatjuk.

A jövő, hát az még homályos, ahogy yoda fogalamzott „sötét ködbe burkolózik”. Minden acélszívű ebben a két hétben azzal az imával kel és fekszik, hogy „Add uram, hogy erős legyen a keze és ne remegjen meg”. Szerintem odafennt ebben a két hétben külön osztályt alakítottak a Steelers hívők imáinak.


Végezetül egy rövid videó egy tavalyi edzőtáborról ahol, ki más, Polamalu egy IT csinál Ben

kárára. Ezért is lehetünk egy kicsit boldogok, hogy Troy a padon ül amíg Ben a pályán van.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1AES-wjO21k[/youtube]



Top