Megbarnul-e Pittsburgh?


A bye week után újra mozgásba lendül a Pittsburghi harckocsiosztag.

Az este (GMT+1) folyamán 19 órakor, stream később, a pihenő után ismét pályára lépnek acélváros legkeményebb fiai. A vendégünk az egyik legősibb rivális a Browns gárdája lesz.

Ma este visszatér az eltiltását a múlt heti bye week előtt letöltő B.B. Két hét állt a csapat és Ben rendelkezésére, hogy mint a szerelmesek  összehangolódjanak. Remélem én is, mint minden acélszívű, hogy ez a hangolódás remekül sikerült és mint anno N.B András humoros írásában emlegette "...mi félszavakból is megértjük egymást...". Ezekre a fél szavakra rettentő nagy szükség lesz.

Nézzük a csapategységeket.

Offense:

Szerencsére Essex Trai-en kívül jelenleg nincs sérültünk. Az offense megszokott felállásban Ben vezérletével futhat ki a Heinz Field zöld gyepére. Az elkapók Ward és Wallace lehetnek. A fal az Addams,  Kamoatou,  Pouncey, Ramon, Starks összetételben védheti meg a nyomástól a visszatérő vezért. Szükség lesz a falemberekre a futás segítésénél is. Reménykedjünk, hogy Mendehall az eddigi remek formáját átmentette a szüneten, jelenleg 4,6 yard/futás átlaggal áll. Az eddig összenyargalászott 411 yard a liga 7. helyére elég. Azért azt ne feledjük, hogy előtte vannak olyan játékosok akik nem pihentek az elmúlt hét végén, ezért lépéselőnyben vannak a gyűjtött yardokban. Azt hiszem, remélem, lesz ez még magasabban jegyzett hely is. Az eddig szerzett 4 td-je, meccsenkénti 1 átlag, reményt keltő. Úgy gondolom ma is látunk tőle legalább egy befutást.

Ugyan nem teljesen a támadószekció, része, de mindenképpen itt kell beszélni róla, ő Reed. Az elmúlt mérkőzéseken hihetetlen mélyrepülésben van. Mondom ezt annak ellenére, hogy a kihagyott 4 FG kísérlet ellenére 8 góllal a középmezőnyben a 12. helyen áll a ligában. Azonban a tavalyi évben a teljes szezonban hagyott ki Jeff ennyi FG-t. Remélem, hogy a vezér visszatérése rá is jó hatással lesz és az év végén azt tudjuk mondani, hogy bánja kánya azt az összesen 4 gólt, az aranygyűrű mindenért kárpótol.


Defense:

Azt hiszem nem árulok el titkot, hogy igazán ezen csapategység játékát várom leginkább. Szerintem Harrisonék újra meg szeretnék mutatni, hogy az a tavalyi gyászos mérkőzés nem az igazi arcuk volt. Ráadásul Polamalu plusz motivációval léphet pályára, ő tavaly az emlékezetes sérülés miatt kihagyta ezt a találkozót, is. Gondolom a Tasmán Ördög megpróbál bemutatni a védjegyéből az egykezes IT-ből is egy-kettőt. Azzal nem árulok el titkot, hogy a QB-ra helyezett nyomás, amely ebben biztos vagyok meglesz, hibákra fogja őt kényszeríteni. A cikk írásakor, pénteken, még mindkét irányító sérültlistás volt és nem végeztek semmiféle edzésmunkát. Ráadásul, Colt McCoy mezét a Texas egyetem vissza is vonultatta, mivel a Browns bejelentette, hogy kezdőként számít a fiatal irányítóra, ezen a mérkőzésen mindenképpen.

Jelenleg a mi védelmünk áll a liga élén a kapott TD-k számában, ez ugyebár összesen 4, 2 futott, 2 passzolt. Ezt kellene tovább is fenntartani. Ezzel nem lesz gond úgy érzem, mivel nem a Clevelandi támadósor a legacélosabb, bár nem futottak ellenük még TD-t, főleg az újonc irányítóval.

Mindent összevetve, azt szeretném gondolni, hogy a tavalyi meccs rémképét elkergetve, idén sima győzelmet aratunk, és egy nagyszerű bemelegítő és önbizalom növelő mérkőzés után a jövő héten a kicsit nehezebb diónak ígérkező Miamit is le tudjuk győzni.

Ne szaladjunk előre, hűtsük be a sört, készítsük a rágcsálni valót és kezdődjön a csontzene.

Végezetül egy ábrán az elképzelhető kezdő csapatunk, O ill D bontásban. Persze ezért felelősséget vállalni nem tudok.

Természetesen mint ahogyan lassan hagyománnyá válik a mérkőzés alatt ezen cikk megszólalásaiban fórumozásra várunk mindenkit aki a mérkőzést követi, élőben vagy eredményekben. A streamet vasárnap 14 óra után itt fogom elhelyezni.

 

Írta és szerk.: Fizel Zoltán

Top