Vasárnap acélketrecbe zárjuk-e a Delfineket?

Vasárnap este, a változatosság kedvéért ismét magyar idő szerint 19 órától Miamiban a Sun Life Stadion zöld gyepére fut ki az acélos gárda.

Azt hiszem, a liga a hétközi döntéssel, még ha értjük is a mögöttes tartalmat, nem a legjobb ítéletet hozta. Azt gondolom ebben a szellemben a  játék, és főleg azon csapatok játéka mint a Steelers, igazi lényege lett sárba tiporva. Goodell egy komoly piaci alapokon álló és hatalmas profitot termelő ligát szeretne, de ez nézők nélkül nem lehetséges. Péladaként a tengerentúlon szintén népszerű jégkorongot hoznám. A mérkőzésekre kilátogató hatalmas számú néző akkor élvezi a látottakat amikor "tömegverekedés" alakul ki. Azokat a meccseket ahol ilyen nincs nem is tartják igazán jónak.  Na mármost tegyük fel, hogy megtiltják a verekedést és komoly eltiltások várhatók. Mennyire apadna a nézőszám?

Térjünk vissza a hétvégéhez. Az az érzésem, hogy sokkal nehezebb mérkőzés elé nézünk mint a Cleveland elleni volt. Az összes elszenvedett pontok alapján egy leheletnyivel erősebb csapat csak a Miami mint a Cleveland, de itt a kezdő QB nem egy újonc lesz. A szerzett pontokat nézve Miami 89, mi 114 ebben is erősebbnek tűnünk.

Amennyiben a szerzett TD-ket nézzük a miáltalunk szerzett 13 a Miami által szerzett 9-el áll szemben. A Visszatérő Ben játékában voltak még bizonytalanságok, de azt hiszem az a 3. harmadbéli csodás drive amelynek a végén Ward TD-t szerzett jó alap lehet az offense-nek, hogy a nehéz helyzeteket is meg tudják oldani és bátor hívásokkal lehet keresnivaló. Ahogy a meccs alatt Lacival beszélgettük a hívások rettentően bonyolultak 2 futás egy passz. Gondolom az ellenfelek D koordinátorai pontosan tudják már ezeket, egy két trükkel lehetne borítani a Miami által felállított Play Book-ot és megalapozni egy nagyszerű győzelmet.

A védelem az idei szezonban ismét parádézik az eddig engedélyezett 60 pont a meccsenkénti 12-es átlag jelenleg a liga legjobbja. Amennyiben le szeretném egyszerűsíteni a mérkőzést 13 vagy annál több pontot kell szerezni és akkor nem lehet baj, mert a védelem úgysem enged 12 pontnál többet. Persze tudjuk, hogy nem ennyire egyszerű játék a football, sejtésem szerint amennyiben így lenne nem lenne ekkora a népszerűsége.

Miamiban a futásokat preferálják, jól mutatja ezen tényt, hogy Chad Henne az eddigi mérkőzésein 239 yardos átlaga elmarad Ben által at első "bemelegítő" mérkőzésen összedobált 257 yardtól. Említésre méltó még azonban, hogy a falunk idén összesen 9 sacket engedett a 3 irányító ellen. Hennet is pontosan ugyanennyiszer nyomták le, de ugyebár nem találkozott még idén a forduló után tüllszoknyába öltöztetett Harisonnal és társaival. Bent pedig az elmúlt meccsen tökéletesen védte a fal, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem is a ligaelit LB sor kergette.

Ben az egy meccs alapján elért ratinggel jelenleg ligaelső, bár azért ne kergessünk álmokat, egy mérkőzés nem a világ és nem hiszem, bár szeretném, hogy ő lenne az idei év legjobbja. Henne ugyanezen listán csak a 24.

Jó lesz azonban a Miami OLB-jét Cameron Wake-et szemmel tartani ugyanis idén már 6 sacket jegyez és vele valamint a társával Koa Misi-vel még meggyűlhet a fal baja. Ezen sackeket nem kisebb csapatok mint a Minesota, a Jets és a teafőző Bostoniak ellen érték el. Komoly figyelemreméltó teljesítmény. Ne feledjük továbbá, hogy az elmúlt hét végén a Green Bayt győzték le 23-20 arányban és azt hiszem ez, bár idén talán kissé visszaestek, bármely csapatnak a Lembeu Fielden hatalmas teljesítmény.

A tavaly idényben a 17. héten játszottunk egymással utoljára és akkor 30-24-re nyertünk ezzel talán most is megegyeznénk.

Íme annak a mérkőzésnek az összefoglalója:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JFg2jls6j_A[/youtube]

Remélem mindenki kellő izgalommal várja már a mérkőzést és azt is remélem, hogy most vasárnap nem kell a stream vadászattal foglalkozni, hanem az ESPN-en élőben követhető lesz a meccs.

Természetesen jelentkezünk még vasárnap reggel a szokásos Game Day cikkünkkel és este az élő közvetítéssel és a fórummal.

Go steelers

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top