Ma este kiderül, hogy sikerült-e ellesni a U.S. Navy-tól a delfinszelíditést?

Az este folyamán a , legalábbis közönségük szerint és játékhívásaik alapján, a vad delfinek hordáját kell betörnünk.

A héten borzolta az idegeket több döntés is a liga részéről. Azt hiszem minket igazán a Harrison féle eset foglalkoztatott. A nagyszerű OLB a héten az első edzést, szerdán, sértődöttsége miatt még ki is hagyta. Több helyen mi is irtunk már erről és a múlt heti sérülésekről (pl itt: http://steelers.hu/liganak-nem-tetszettek-a-harrison-utesek/).

A mai mérkőzés szerintem ezen szabálymódosítások jegyében is fog telni. Azt hiszem sajnos láthatunk majd egy két olyan miss tackle-t amely az miatt következik be mert a játékos nem meri felvállalni az eltiltást. Remélem nem lesz igazam és lesz igazi csontzene.

Nem mehetünk el azon tény mellett, hogy a Delfinek, mint azt ezen játékos állatokról mindenki tudja, szeretnek trükköket bevetni. Előszeretettel alkalmazzák a Wild Cat formációkat. Gondolom a sokat megélt "Old Dick"  a Defensive Cordinator-unk, ezekből a játékokból nagyszerűen felkészíti fiait. Azt hiszem ezen a hétvégén kell majd egy kis attraktivitás és nem szabad az 1976-ban megírt playbookunkra hagyatkozni kizárólag. Miamiban gondolom most is a szokásos meleg várja a csapatokat, ez is lehet egy befolyásoló tényező. Tudjuk, hogy a hideg és zord körülményekhez mi nagyon hozzá vagyunk szokva. Azonban az ekkora testű játékosoknál az, hogy 5-10 C-ban vagy 28-32 C-ban játszanak nem teljesen mindegy. A védelemnek mindenképpen meg kell adni a pihenés lehetőségét a támadó egység részére. Tudom, hogy jobb ha nálunk a labda, de ha minden driveban megfogjuk a kísérleteket akkor a falembereink nem tudnak eleget pihenni és bizony a 3. és 4. harmadban ebből a Miami védelmének komoly sack esélyei lehetnek.

A sérültekről se feledkezzünk meg. Nálunk úgy néz ki visszatérhet a pályára Trai Essex, viszont sajnos nem játszhat a múlt héten megsérült Keissel. A Miami ugyanezen névsora 3 főt tartalmaz jelenleg (nfl.com szerint). Azt hiszem akit lehet összedrótoznak, mivel a dicső múlt miatt fontos lenne már egy jó szereplés és a csoportjuk nem a liga leggyengébb csoportjaként van számon tartva, bár idén a hazafiaknak gúnyolt teás banditák kicsit gyengélkednek. A Jets viszont bombaerős. A Bills azonban nem szólhat bele a továbbjutó helyek sorsába azt hiszem ezt már kijelenthetjük.

Nálunk a csoport idén is kiegyensúlyozottnak volt gondolható az idény előtt, ám mostanra úgy tűnik csak mi és a "bátor",(botor?) Hollók futhatunk be a végén. Bár kijelenteni biztosat ebben a ligában, hál istennek, sosem lehet azt azért sajnos erősen gyanítom, hogy Flaccóék a hét végén sima győzelmet aratnak. Pontosan ezért nekünk is roppant fontos lenne a győzelem. Ebből a hosszú idegenbeli sorozatból mindenképpen pozitívban kell kijönnünk és akkor  nyugodtan és bátran fordulhatunk a november közepébe. Azt nem gondolom, hogy ez lesz a háromból a legkönnyebb, az talán a Bengals elleni lehet, de azért nem tartom megoldhatatlannak a dolgot. Az elmúlt szezonban a 17. héten találkoztunk és akkor hatalmas győzelmi kényszertől megbénítva is sikerült győznünk. Azóta a csapatunk csak jobb lett.

A külön csapategységenkénti elemzés:

Offense: A mérkőzésenként szerzett Yardokban  a Miami messze megelőz bennünket, hiszen a liga 12. pozíciójában tanyázik 347,8 yard-os meccsenkénti átlaggal. Ehhez képes a mi 28 helyünk a szerzett 291.2 yard/game átlaggal siralmasnak lenne mondható. Azonban ne feledjük, hogy az első 4 fordulóban játszott a  3. és a 4. számú QB is nálunk. Ez magáéval hozta a futások erőltetését. A futásokkal azonban nem lehet vagy csak nagyon nehezen összehozni azt a yard mennyiséget amit egy átlagos QB is ,akár, összedobál. Nálunk a múlt héten egy jó kombinációja alakult ki a futó és a passz játéknak. Futni ott van Mendehall, elkapni Ward, Wallace, és a TE Miller. A változatos hívásokkal, meggyőződésem, hogy meg lehet zavarni a Delfinek védelmét.

Deffense: A védelem, most is hozza majd az idei kiváló formáját. Ugyan feljebb írtam, hogy egy két miss tackle-től félek, de azt gondolom ennek nem lehet a mérkőzésre nézve döntő jelentősége. A védelmi formációink annyira bonyolultak és komplexek, hogy szerintem a morcos cicus (wild cat) formációk sem igazán fognak működni. Annak, hogy Harrison nem edzett egy napot nincs jelentősége, talán csak frissebb lesz. Erre egy jó történet: Anno a Sydney olimpián az egyik olimpikonunk hasmenést színlelve a versenye előtti edzéseket ellógta. A teljes csapat "leégett" míg ő ezüsttel, ami igazából arany volt, csak elvették, tért haza. Ezzel azt akartam mondani, hogy egy ilyen rutinos öreg rókának már nem biztos, hogy az a fontos mi történik az edzésen. Sokkal inkább az van-e kedve játszani. Ez igaz lehet szinte a teljes védelemre. Amennyiben megvan a kedv, nincs az a csapat amely pontot csinál ellenünk, ellenben, ha bal lábbal kelnek néhányan..... Ezt a verziót ki is zárom azonnal.

Végül ízelítőnek egy rövid videó még '95-ből egy Monday Night meccs:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5SDZsjcHdSc[/youtube]


Hűljenek azok a sörök, pattogjon a kukorica mert Mr. Tomlin zeneszerző által komponált és LeBou mester által vezénylet csontzene a kezdetét veszi vasárnap magyar idő szerint 19 órakor.

Érdemes az oldalt figyelni már 17 órától mert akkortól próbálunk eligazítani mindenkit, hogy hol is érdemes keresgélni a netenen.

GO STEELERS!!!!

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top