A delfinek majdnem cápákká változtak

Miami vs. Pittsburgh 22-23

Az este folyamán rettenetes kezdés, 2 fumble, után nehezen ugyan, de sikerült talpra állnunk. Rettentő volt látni, hogy a mérkőzés nagy részében a pálya 2/3-ban a Miami olyan passzokkal tudott folyamatosan operálni amelyek teljesen megzavarták a védelmet. A nyomást próbáltuk Henne-re helyezni, de a fal igen jól megvédte és ugyan egyszer kétszer nagyon közel kerültünk sőt mi több Harrison még bakugrást is játszott, persze a sisakjára figyelt közben, csak 1 sacket sikerült bemutatni (Foote).

Nézzük a sokat mondó statisztikákat:

A QB-k külön "versenyét" Ben nyerte. Azt hiszem most jelenthetjük ki igazán, hogy visszatért. Az elmúlt hét egy jó bemelegítés volt, itt azonban már pörögni kellett. Ben összaesn 302 yardot dobált össze ezzel szemben Henne "csak" 257 yardot tudott hozni. 27- ből 19 jó átadást jegyzett Big, míg a Miami vezérének 32 kisérletéből csak 23 talált célt. Ben adott 2 TD átadást, ebből az egyik a Wallace felé dobott több mint 50 yardos dobás. A Miami az egész mérkőzésen 1 TD-t tudott elérni és ezt Henne passzolta. Ezen számadat mutatja, hogy bár rendre próbálkoztak a futással nem sikerült megoldaniuk a falon történő áttörést. A védelem ismét 100 yard alatt tartotta azt a két futót (Williams, Brown) akiket az idényben csak a Jets védelme tudott még. Nálunk ismét Mendehall futotta a legtöbbet, bár korántsem annyit amit vártunk tőle 15 kísérletből 37 yard. Ebből a számból kitűnik, hogy a passzok domináltak mindkét oldalon.

A két elkapónk, Ward és Wallace, 184 yardot termelt össze, ezzel szemben a Miami 3 legjobb elkapója is csak összesen 180 yardot tudott hozni. A legfájóbb adat számunkra, hogy a mérkőzés top 3 védőjébe a statisztikák alapján nem fért be Steelers játékos. Ez, azt hiszem kijelenthetjük, nem az a kategória amire bárki fogadott volna.

Az, hogy a két csapat mennyire egy súlycsoportban volt egy-két egyszerű adat:

Mindkét csapat 15 first downt tudott összehozni ezek alkalmával 2-2 futás és 13-12 passzjáték született. Ami örömteli volt még az a 3.down kísérletek. A Steelers 40%-ban oldotta meg ezeket ugyanezeket a Miami 25%-ban tudta hozni. A labdabirtoklás is kiegyensúlyozottnak mondható 29.11 ott és 30.49 itt.

Foglakozzunk kicsit a jövővel.

Jelenleg vezetjük a csoportunkat és ez jó 5-1 es mérleggel állunk ami biztató. A Baltimore sajnos hosszabbításban, de nyert ezzel 5-2 a mérlegük. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a 2-4 el álló Bengals már kiszállni látszik a játékból. Azonban mindneképpen nyernünk kell a csoportunkat mert a Wild Card helyekre is csak szinte tökéletes szezonnal lehet majd befutni, ez egyértelműen látszik. Eddig a 16 csapatból az AFC-ben csak a Browns és a Buffaló az aki nem esélyes már semmiféle bejutó helyre, sőt szinte, már most biztos a negatív szezon.

Végül, a mérkőzés rövid összefoglalója:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nSeANNmGeRI[/youtube]

Top