Steelers vs. Saints Game day


Fog-e a woodoo átok a Pittsburghi vasembereken?

A fenti kérdés két okból is feltehető. A fent említett vallás amerikai központja New Orleans és környéke. A karibi szigetvilág, ahonnan ezen vallás származik és ma is virágzik, közelsége és az elmúlt századokban a partvidékre gyakorolt nyomása jelenleg is erősen érezhető. Valamint a  Szentek szurkolói között egészen biztosan van, ha nincs akkor jó pénzért vesznek átkot, a woodoo-hoz értő ember. Gondolom a múlt heti vereség után elővették a Harrison, Polamalu és Ben babákat (talán a többieket is, lehet hogy Smith ezért sérült le?).

Sajnos az elmúlt hét sérüléshulláma, már ezt az átkot vetítheti előre. A biztató az, hogy jelenlegi legutolsó kiadott injury report szerint "csak" Keisel és Smith hagyja ki a mérkőzést. Talán még Pouncey játéka lehet kérdés, a reporton szerepel kihagyott edzés és sérülés megnevezés, de nincs outolva. Amennyiben nem számíthatunk rá, bár ezt kétlem a centeri feladatok Legurskyra maradnak. Az a tény, hogy a Saints jóval több sérülttel vág neki a találkozónak mindenképpen felénk billentheti a mérleg nyelvét. A hazai csapatnál már biztosnak látszik , hogy nem szerepel a tavalyi gyűrűhódításból kiemelkedő szerepet vállaló Reggie Bush és Pierre Thomas. Azt hiszem a két meghatározó RB hiánya el is dönti, hogy Brees merre indítja a játékokat. A két nagyszerű játékos helyén egy rookie és egy nem túl acélos backup kap szerepet. Ezt a futójátékot még Aaron nélkül is meg kell fognunk. Zigginek nem ez lesz a legnehezebb meccse idén, reméljük. Az ilyen feladatok megoldásától, pedig csak fejlődik egy játékos.

A múlt héten Aaron kiválása után látványosan összeestünk az ő oldalán, de az, hogy valaki padról beugrik és végigcsinálja a meccset nem ugyanaz mint amikor egész héten kezdőként készül. Reménykedjünk, mert különben körül kell nézni az edzőközpontokban. A sérülések másik fő velejárója, hogy rövidülnek és sekélyesednak a padok. Amikor a megszokott rotálás kimarad az nagyobb terhet ró egy játékosra és esetleg a mérkőzés vége felé többet hibázhat.

Nagy kérdés lehet még Ben szereplése és megvédése. Az bizonyos, hogy a mérkőzés elején erőltetni kell a futást ezt Mendehall szerintem meg is fogja csinálni a maga kiemelkedő módján. Azonban a hosszú mélységi passzokat is elő kell venni ismét. Ward és Wallace, szerintem a 2. negyedtől kezdhet el igazán termelni. A Hazai csapatnál Jabari Greer CB és Tracy Porter CB is listás. Van ugyan esély a játékukra, de jelenleg vajmi kevés. Azt gondolom, hogy fiatal tapasztalatlan CB-ket Wardra tenni felelőtlenség, tehát ezen Cornerek maradnak Wallace-nak,ő pedig felnőtt már annyira, hogy a legnagyobbaknak is komoly fejtörést okozzon.

A mai héten kicsit megtörtem a szokásomat és nem külön bontásban írtam a csapatról. Remélem ezt elnézi nekem mindenki.

Egy kis érdekesség és háttér-információ így az okfejtések és elemezgetések után.

Amennyiben valakinek a mai napra lenne érvényes repülőjegye, vagy esetleg már elrepült és valamely légikikötőben is a mi oldalunkat böngészi az ne keseredjen el. Ma is mint minden hétvégén a Pittsburghi Art Rooney sétányon (Lacinak gondolom ismerős helyszín :-)) most is felállítottak két sátort, amelyben interaktív játékokkal játszhatnak a gyerekek. Van persze ajándéktárgy árusítás. Találkozhatnak élőben a csapat kabalafigurájával Steelers Mascottal. Beöltözhetnek a játékhoz szükséges teljes "harci" díszbe és ezekről a steelers.com hivatalos fotósai fényképet készítenek örök emlékként. Elmondhatjuk tehát, hogy ez a klub is mint az összes Major Leauge csapat már gyerekkorban meg kívánja magának nyerni a későbbi szurkolókat. Bizton kijelenthetjük, hogy néhány gyerek aki ma ott kint járt a szüleivel a jövőben, talán már pár év múltán sőt esetleg 2 hét múlva, már a stadionban pörgeti azt a bizonyos borzasztót.








Végezetül egy rövid felvezető:

És még egy rövid reklámvideó az NBC-től:


És az állandó SNF zenés klipp Faith Hilltől (Laci kizárólag teljes hangerőn!):

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top