Game Day avagy a TOcho show napja


Az éjszaka folyamán játszuk idei első és egyetlen MNF mérközésünket.


A csoportrangadó egyértelmű esélyese a Steelers, de mint a hét vége is mutatja meglepetések születhetnek, ebben a ligában semmi nem borítékolható. Abban mindenki egyetérthet velem, hogy a Cinci futását nem lesz nehéz megállítani, mivel olyannal szinte nem is rendelkeznek. Az idei évben összesen 707 yardot futottak a 8 forduló alatt. És azt hiszem, ez a liga legjobb futás elleni védelmével szemben sem fog jelentősen növekedni.

Azonban a légitámadások a főcímben említett, minden kétséget kizáróan, nagy kaliberű játékosok miatt már egy kicsit veszélyesebbek lehetnek. Azonban ne feledjük azt a tényt, hogy a csapatban ott vadászik a kicsit is furcsán szálló labdákra Mr. Tasmán Ördög. A Cornereink sajnos nem a ligaelitet erősítik, de azért szerintem meg tudják oldani a rutinjukkal ezt a feladatot is. Azért az beszédes adat, hogy a ligában a 6. helyen állnak a passzolt yardok tekintetében és összesen kb. 1000 yarddal passzoltak többet mint futottak.

Nagyon fontos tényező lesz a front 7 (defense) ténykedése. Amennyiben a Cinci O line-ja nem tudja megfelelő hatékonysággal feltartóztatni a LaMarr, Harrison, Foote, Farrior szörnyet, nagyon hosszú napja lehet Palmernek.  Az eddigi mérkőzéseken 10-szer engedte a fal lenyomni az irányítót vagyis ez több mint 1 sack mérkőzésenként. Ezen mutatóban a mi védelmünk 20 idei sackjével a 11. a ligában, míg a Cinci a sereghajtó holtversenyben 6 elkövetett "merénylettel". Azt gondolom nem ellenünk fog a védekező egységük feltámadni, bár tavaly ugyebár kétszer is győztek.

Azért Palmerre mindenképpen külön figyelmet kell fordítani és amennyire lehet nyomást helyezni rá. Amennyiben nem hagyunk időt, hogy megcsinálják a játékot, és hogy a két nagyszerű elkapó befussa a megbeszélt route-ot akkor a futással nem tudnak minket megverni.

Azért a D mellé most már fel kellene nőni mindenképpen az O-nak is. Szerzett pontok nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. A Cinci secondaryja nem a liga legmeggyőzőbb ilyen alakulata, ezt is mutatja a 2-5-ös mérlegük. Amennyiben Bent megvédi a fal és marad idő, Ward a rutinjával Wallace pedig a szélvész gyors lábaival és hihetetlen pimaszságával megcsinálhatja a nagy játékokat.

Nem mondom, hogy mindenképpen nyíljanak a sörök, mert velem együtt gondolom többen is dolgozni mennek reggel a mérkőzés után. Azért a csontzene szólhat, csak vigyázzunk a helmet to helmetre és arra, hogy nehogy bántsuk szegényeket mert Goodell bácsi morcika lesz.

Törjétek össze a csontjaikat fiúk!!!!!



Top