Fogott a Woodoo átok

A két utolsó bajnok csatájából a címvédő jött ki jobban a SNF mérkőzésen.

Steelers vs. Saints 10-20

Azt hiszem az előzetes várakozások és a mérkőzés alapján utólag kijelenthetjük, hogy az utolsó 2 perc kivételével rettentően izgalmas mérkőzésen vagyunk túl.

Az hiszem ,ez több szurkolótól is megfogalmazódott, az érthetetlen playhívások döntő jelentőséggel bírtak a csata végkimenetelére. Az idei szezonban már sokszor kritizáltuk a játékhívási szisztémát. A mai meccsen sem volt mindíg érthető, persze szurkolói szemmel, a hívások szisztémája. Láthattunk sok olyan drive-ot amikor olyanokkal próbálkoztunk amik eleve halálra voltak ítélve. Például hosszú passz-ra várás miközben 7-en mentek blitzelni. Aztán a 4. negyedben az elején elindultunk támadni és remek külső futással és rövid passzokkal gyorsan jutottunk előre egészen addig amíg Mendehall egy 38 yardos futásból megszerezte az egyetlen TD-ket ma este. Ezután mindenki azt várta, hogy na most majd akkor így megyünk tovább. Neeeem még véletlenül sem. Érthetetlen. Idén már párszor láttuk, hogy ez működhet. Valóban volt az a szerencsétlen fumble, de azt gondolom, hogy ettől még a TE-ek dolgoztatása fontosabb lenne.

Az ellenünk készülők, tudják, hogy az O line híresen gyenge, bár igaz az év elején mintha javulás lett volna látható a teljesítményükben, ezért erősen tesztelik ezt a csapategységet. Na mármost ebből adódóan a középső futásra sem és a hosszú passzokra sem sok az esély. Persze a mi konzervatív stratégiánk erre épül, sajnos. "Talán" nálam nagyobb guruk dolgoznak sixburgh-ben, de ha sok fan ugyanazt látja az nem lehet véletlen. Az egysíkú játék rendkívül megkönnyíti az ellene való védekezést. A recept egyszerű sokan támadjátok a QB-t és ha nem értek oda akkor sem gond mert inkább futni fognak, de ott is sokan vagyunk.

Sajnos ez ma is látszott. A futás, főleg széleken, működött ugyan, de azért ez nagyban Mendehall zsenijének köszönhető. A passzjátékról felesleges említést tenni, mert talán nem is létezett ma este.

Érthetetlen és még egyszer érthetetlen. A 2. félidőben illet volna váltani, ha már az elsőben sem ment a játék. Talán egyetlen oka volt a görcsös ragaszkodásnak, ne vállaljunk rizikót ne adjuk el a labdát abból nem lehet baj. Sajnos lett.

A DEFENSE így nagybetűvel megint remekelt. Az hogy "csak" ennyi lett a vége mindenképpen az ő érdemük. Akár beleszaladhattunk volna egy sokkal nagyobb pofonba is. A végére, érthetően, elfáradtak. Sokadik mérkőzése, és talán akár azt is mondhatjuk éve, úgy szaladunk ki, hogy majd a D labdákat szerez Fielden tartja az ellenfelet azután majdcsak lesz valahogy. Fel kellene már fogni, hogy ennek a sportnak az egyik jellemző eleme, hogy a csapatok pontokat szereznek, aki többet az nyer. Tudom, már hallom is az ellenérvet, mi a védelmünkről vagyunk híresek. Igen, de az a védelem amelyik ugyan kevés pontot enged, de minden mérkőzésen vesztesen jön le nem lesz legendás. Tudom nem tragikus a helyzet 5-2 vel állunk mint a Baltimore. Azonban most már a szezon második fele jön, egyre több a sérülés egyre fáradtabb mindenki. Azt is tudom, hogy a Steelers legendás a decemberi teljesítményéről, viszont amennyiben a novemberi meccsek elúsznak nincs értelme a decembernek.

Abban kell bíznunk, hogy a most hiányzók minél hamarabb felépülnek és nem sérül hozzájuk senki.

Nézzük a számokat, mert azok sosem hazudnak:

Sokan mondták a mérkőzés előtt, köztük én is, hogy a turnoverek döntőek lehetnek. Na mármost mindkét csapat 2-2 eladott labdát tudhat magáénak. A yardok tekintetében 279-318 arányban a Brees vezette alakulat győzött.  Sajnos be kellene látnunk, hogy 8 elkapóval és 3 futóval nem lehet komplex játékot játszani. Amíg nálunk 8-3 ember termelt yardokat addig ugyanez a vendéglátóknál 5 futó és 9 elkapó volt. Nálunk ezek az elkapók max. 3 kísérlettel rendelkeznek. Azt hiszem ez jelentős különbség. Ennyi célpontot sokkal nehezebb levédekezni. Azonban a D nagyságát dicséri, hogy így sem akadt olyan aki 100 yard fölé tudott volna menni bármely mutatóban. Futásban összesen 30 yardot bírt összehozni a Saints támadósora ez ezen a szinten kritikán aluli O és a maximális respect D.

A first down-ok száma is jelentős eltérést mutat 13-19-re nyerte ez a külön játszmát is a Saints.

A LB-ek sem parádéztak ma az egyik oldalon 1, míg a másikon 2 sack került a statisztikákba.

Felejtsük el ezt a mérkőzést, tanuljunk a hibákból és a vereségtől feltüzelve menjünk Cincinatti-be. A csoport rivális ellen nincs más elfogadható eredmény mint a győzelem. Azonban ne hallgassuk el, hogy ezzel a támadójátékkal ott sem mi leszünk a toronymagas esélyesek.

Végezetül a mérkőzés összefoglalója, ha valaki szeretné visszanézni.


Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top