The show is a finish!!!!


A TOcho showban legördült a függöny!

A ma éjszaka láthattunk hatalmas hibákat és nagy küzdelmet. Sajnos voltak drámai pillanatok is, például amikor azt hittük elveszítjük Pouncey-t.

Egy hatalmas mérkőzésen vagyunk túl, ahol a végére maradt izgalmakat csak magának köszönheti a csapat. Azért 20-7-es előnyről az utolsó 2 percben ilyen infarktus közeli helyzetet teremteni. Nem mindennapi.

A jövő héten egészen biztosan a Bostoni Teafőző Leányegylet támadó szörnye, egy kis paradoxon így reggelre, biztosan meg fog büntetni hasonló hibákat.

Azért ne szaladjunk el azon tény mellet amit már az élő közvetítésnél is leírtam, és azt hiszem most már tendenciának nevezhetünk, a bírói ténykedést. Rengeteg a nem megadott holding. Persze mind ellenünk. Nem szeretném, ha szétfújnák a meccset a zebrák, de ami sok az sok. Nem tudták az egész mérkőzésen szabályosan visszatartani Harrisont. Ez figyelhető meg már mérkőzések óta. Talán ezért is illene a komisszár úrnak felszólalni, vagy mert a nagy "kedvencét" Harrisont érinti ez nem olyan fontos.

Térjünk ki a mérkőzés többi elemére is egy kicsit.

A Speciális egység, mindenkit meglepett és az most szerencsére jó értelemben. Az elején az a labdaszerzés és utána a punt utáni. Zseniális megmozdulások. Ezekből kellen minden meccsen 2-3 és már nem is aggódnék a szezon miatt.

A Defense, voltak nagyszerű, brilliáns megoldások, de sajnos voltak néha rosszak is. TO-n és Mr. 85-ön védekezni nem könnyű, de azt gondolom a sokat szapult secondary, jól megoldotta a feladatát. A benyelt TD-k ilyen kaliberű elkapó ellen vállalhatók, és benne voltak a játékban. Szerencsére Mr. 85 ma csak a hisztis formáját hozta. A végén megcsillantotta az erényeit, de szerencsénkre ez összesen 1 villanás volt. A futást ismét sikerült 75 yard alatt tartani, és ez az idei szezonban sorozatban a 8. mérkőzés, erre még nem volt példa az NFL történetében. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utóbbi időben egyre jobban eltolódott a liga a passzok irányába. Mindenesetre azt gondolom, hogy a Steel Curtain 2. elnevezés egyre jobban ráillik erre az alakulatra. Talán még a passz elleni védekezést kellene  egy kicsit javítani. Azért is mondom ezt mert a hét végén Tom-Tom kapitány biztosan bombázni fogja a secondaryt.

Az Offense, hozták a kötelezőt. Azért nem szabad karba tett kézzel ülni. Bentől rengeteg rossz és könnyelmű passzot láttunk. Ne legyen kétség, hogy a komolyabb csapatok ezeket IT-kel jutalmazzák. A mostani kisebb sérülések (Pouncey, Kamoatu) is megmutatták, hogy nehéz lesz rövid paddal végigjátszani a szezont. Ma éjjel a védangyalok átrepültek Pittsburgh-ből Cincinatti-ba, de ha messzebb játszunk lehet, hogy nem érnek oda a meccs végéig. Mendahall ismét megpróbálta a lehetetlent és futott, sajnos nagyon egyedül van és így is csak 1 yardon múlt a 100. Nem mehetünk el szó nélkül a 4. qtr elején meghúzott trükkös játék mellett. Amennyiben rendelkezünk egy ilyen játékossal használhatnánk gyakrabban is mert ezt a variációt levédekezni lehetetlen. Ward ugyan csak 10 yardig jutott, de abban van 1 TD és a falban végzett munkája elképesztő volt, ismét. Wallace lassan kinövi magát és a liga elit elkapójaként emlegetik.

A mérkőzés alakulásában fontos szerepet játszott a third down-ok megoldása. Hála a jó istennek és az Offense edzői karnak 42%-ban oldottuk meg ezeket a kísérleteket. Ugyanezen mutató 25% a Bengals oldalán. Nem világbajnok, van még hová javulni, de azt gondolom biztató.

Összességében egy rettentően jó, izgalmas, fordulatos meccset láthattunk amelynek a végén mindkét oldal szurkolói ugyanúgy izgulhattak. Egy kis paraszthajszálon múlott ma, hogy az acélvárosiak örülhettek.

A mérkőzés rövid összefoglalója:

Steelers vs Bengals highlights

Egyenlőre csak ilyen formában amint tudom beillesztem.

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top