Monday Night Football


A vasárnap esti kiruccanás után, ezúttal egy nagyobb pihenőt követően érkezik a csapat az újabb idegenbeli megmérettetés helyszínére az Ohio állambeli Cincinatti városába.

A város kevesebb, mint 300mérföldre (500 km) található Steel City-től, akár egy kellemes őszi kirándulás is lehetne, de mint tudjuk az NFL csapatainak ritkán, adatik meg, hogy csoportrangadót, különösképpen MNF rangadót ne vegyenek véresen komolyan.

Lássunk egy kis történelmet:

A következő fordulóban a Monday Night Football egyik csapata leszünk. Az ESPN által közvetített mérkőzés egyike Amerika legnépszerűbb műsorainak. És ezt most tényleg nem a hírverésért mondom. Hétről hétre több 10millió ember ül le hétfő esténként a TV elé, hogy élvezze a Football-t. A MNF-t 1970 óta rendezik meg.  Ezt pedig még Amerikában megérni is hatalmas dolog Korábban az ABC Network privilégiuma volt a közvetítés, 2006-ban azonban az ESPN-re költözött. A mostani összecsapás pedig a 635. mérkőzés lesz. Ennél a programnál csak a CBS 60 minutes című műsora nézettebb.








Jelenleg Jon Gruden, Mike Tirico és Ron Jaworski vezeti a műsort és készíti az elemzéseket hétről hétre.

A MNF-ok történetében a legtöbb pontot egy mérkőzésen az 1988-as Indianapolis érte el, számszerint 55-öt. A Steelers is tart egy sajátos rekordot. 2007 november 26-án egy emlékezetes vizes mérkőzésen 3:0-ra vertük a Miami-t, ami az egy mérkőzésen esett legkevesebb pont a hétfő esti rangadók történetében. (A második helyen szintén egy Steelers mérkőzés tanyázik, erre azonban már kevésbé emlékszem szívesen, 2006. szeptember 18-án Jacksonville vs. Pittsburgh 9:0,)

A Steelers mostanáig 60 ilyen mérkőzést játszott, amiből 38-at megnyert 22 alkalommal viszont kikapott. Az elsőt rögtön a Cincinatti ellen és azonnal egy 21-10-es győzelem lett a vége, mint ahogy az utolsónak is, de gondolom, erre már sokan emlékeznek közületek is. 2009. november 9. a dátum a helyszín Denver, ahol a pacik 28-10-re maradtak alul.

A Steelers a liga második legjobbja, ha hétfőn kell a pályára menni. A jelenlegi franchise-ok közül csak a Seahawks mutat jobb mérleget, de mindössze 24szer álltak ki MNF-re. Ebben az összevetésben következő ellenfelünk mérlege elég borús. 27 mérkőzésén összesen 9 alkalommal tudtak nyerni, 18szor pedig vesztesen vonultak le a zöld gyepről. Ez alapján jó esélyünk lehet a győzelemre, de az is szép ebben a sportban, hogy a statisztikát sokszor ki lehet dobni az ablakon.

Lássuk tehát a helyszínt:

Mint már említettem Cincinatti viszonylag közel van Pittsburgh-höz. Ohio államban, Hamilton megyében. Délről Kentucky állam határolja és a város hangulata hasonló Steel city-éhez, talán, mivel annyira, a folyóra épül mindkét város. Még a Poul Brown Stadion is hasonlóképpen épült, mint a Heinz Field közvetlenül a folyópartra. 2009-ben 332000 lakója volt, így ez az USA 24. legnagyobb városa népesség tekintetében. A város a Reds baseball és a Bengals football csapatának az otthona, valamint a Cincinatti Masters tenisztornát rendezi még. Híresebb esemény még a hálaadás napi autóverseny és az állami Jazzfesztivál.





Az eddigiekből is láthatjátok, mint helyszín nem ez a legizgalmasabb a ligában. Egy csomó unalmas dolgot tálalhatnék még, de inkább nem teszem.

Tavaly kétszer is megtréfált minket a Bengals, nagyon fájó vereségeket mértek ránk.  És idén csak jobb lett a csapatuk. Kemény harc lesz, de nem ismerhetünk könyörületet. Oda kell tenni magunkat, mert bár a statisztikák szerint miénk a jobb csapat, de ugye ez a múlt évben is így kezdődött. Nagy esemény lesz a mérkőzés Amerikában és ismét bebizonyíthatjuk a világnak, hogy számolni kell velünk ha a Super Bowl kerül szóba.

Hosszú lesz az éjszaka, de én már kivettem a szabadságot keddre.  Sörök a hűtőben, terrible towel a kezemben és már csak a csontzenére várok…GO STEELERS!

Végezetül egy rövid videó a fent már említett Dolphins elleni MNF mérkőzésről, figyelem ritkán látható képsorok:

 

Írta és szerkesztette:Klaci79

Top