Női szemmel: Steelers vs. Patriots

Vasárnap győzünk vagy elbukunk?

Fontos győzelmet szereztünk meg a hétvégén, hiszen csoporton belüli rangadón nyertünk, ezenkívül azt hiszem most már kijelentettük, hogy elintéztük a Cinci sorsát erre a szezonra. Ezenkívül mivel MNF-et játszottunk, így most az a maradék ember is felfigyelt ránk, aki esetleg idén még nem számolt velünk. Főleg azért, mert nagyon szép megmozdulásaink is voltak, némelyiknél én is csak lestem, hogy ilyet is tudunk? (Voltak rosszak is, de arra inkább nem is akarok gondolni…)



Vasárnap este a „Pecc”-et fogadjuk az otthonunkban, és meg kell mondjam, hogy hasonló idegeskedésekkel és gyomorgörcsökkel teli mérkőzésre számítok, mint ez az előző volt. Ez nem megnyugtató nekem sem, és ne utáljatok ezért nagyon, azért a Pats az erősebb ellenfelek közé tartozik, ezt tudjuk mindannyian. Hasonlóan 6-2-vel áll, mint mi, és hogy mást ne mondjak, ők is hasonló cipőben járnak a saját csoportjukban, mint mi. Ezt úgy értem, hogy van 2 csapat, akik ugyan le vannak maradva, de ott egy harmadik csapat, akivel viszont folyamatos a küzdelem. Náluk ott a Jets, akik szintén nagyon jók és erősek, ezért a Pats nem tehet mást, minthogy minden meccset hoznia kell, és várja, hogy a Jets hibázzon. Valahogy mi is így vagyunk a csoportunkban a Ravenssel, fej-fej mellett haladunk arra várva, mikor hibázik a másik. Szóval azt sejthetjük, hogy Bradyék is mindent meg fognak tenni a győzelemért.


A női hetedik érzékem azt súgja,(de lehet hogy csak Brady édes pofija hiteti el velem)  hogy egy lelkes és erős New England jön hozzánk, mivel legutóbb nagyon kikapott Clevelandben, meggyőződésem hogy a hétre összeszedi magát. Csak megérzés, de azt hiszem most nagy fejmosást kaptak, és pont ezért lesznek nagyon jók. Ha Brady ráérez az elején a passzokra, akkor egyre bátrabban fog majd dobálózni. Hogy mit tehetünk ellene? Szemfülesnek kell lennünk, hiszen jók vagyunk az interception szerzésben, most igazán szükség lenne rájuk. Ha jól odalépünk, elvehetjük a kedvét a passzolgatástól.


Ha kellően meg tudnánk zavarni a passzait (ehhez nagyon össze kéne magunkat szedni, mert ez most hétfőn nem nagyon ment), akkor talán megpróbálkoznának több futással. Legutóbb a NE – MIN találkozón láttam őket ténylegesen játszani, ahol kisebb meglepetést okoztak nekem azzal, hogy egész jó futásokat csináltak. Jó lenne, ha rá tudnánk őket venni a futásra is, mert az ellen jók vagyunk.


Sajnos idén 2 vereségünk van, mondhatni elég domináns csapatoktól. Kissé olyan érzésem van, hogy az erősebb ellenfelek ellen nehezebben megy a játék. Sajnos én a NE-et is ezek közé sorolnám, remélem nem köveztek meg érte, de előretekintve a szezonban sok olyan meccs van, amin elkönyvelem a 100%-os, biztos győzelmet. Hát ez a mostani nem olyan, számomra nagyon kétesélyes. Akkor mégis mit kell tennünk? Ki kell használnunk a hazai pálya előnyeit, főként azt a rengeteg szurkolót. Ez kell, hogy doppingoljon minket vasárnap. Éjjel a Ravens kikapott, ebből is erőt meríthetnénk, így ha mi pedig nyerünk, máris jobban állunk. Ezenkívül láttuk, hogy a Pats is sebezhető, így a legfontosabb, hogy megmutassuk, hogy amit a Browns tud, azt mi is tudjuk.


Nem ismerem a Pats D-ét, nyilván nem a legkiemelkedőbb a ligában, különben sokat hallottam volna róluk. Ismerem viszont a mi Off-unkat, és mint ahogy kedden Zoli is megmondta a cikkében, voltak elég könnyelmű passzok. Ezenkívül az O fal sem éppen olyan áthatolhatatlan, mint Kínában vagy Berlinben. Hogy mi lenne a megoldás? Becsüljük meg jobban, hogy nálunk van az a tojás. Ezenkívül ha a fal egy kicsivel jobban összeáll, akkor talán Ben sem kapkod majd annyira, és jobban összeszedi a passzait is.



Nálam már tradícióvá vált, hogy minden héten megkérdezem egy ismerősöm, hogy ki fog nyerni a héten, és most is kaptam egy tippet drága Z. barátomtól, hogy a Pats lemos minket. Hála istennek, hogy ezt mondta, mert valahányszor megjósolják nekem, hogy az ellenfél győz, akkor mindig nyerünk. Úgyhogy kis naiv barátom, remélem hogy szerencsét hozol nekünk a hétvégére!


Ha meg kellene mondanom, hogy kinek a győzelmét jósolom a hétvégére, hát most igazán nehéz dolgom lenne. Végülis a Patriotsért Giselle Bündchen, és az összes szupermodell barátnője imádkozik, amit nehéz túlszárnyalni… De a Steelersért pedig mi itt az oldalon imádkozunk, és azért az se semmi. Mindenki döntse el maga, hogy szerinte melyik ima talál meghallgattatásra. Ha én lennék a Világ Mindenhatója, én biztosan Steelers győzelmet intéznék, mert nem mernék ujjat húzni Harrisonnal. Ha képes volt Goodellhez elmenni reklamálni, akkor ez sem jelentene neki nagy problémát… =)

Top