Adunk-e acélt a kalózok kardjaihoz?


A vasárnap esti, a steelers.hu számára mindenképpen rendhagyó, mérkőzésünket egy réges-régi riválissal szemben játsszuk.

A két csapat egymás elleni története, hogy stílszerű legyek, az óceánokon gomolygó ködfátyolba vész. Az eltelt időben mindkét gárda más utakon járt. Mi azóta ismét felértünk a csúcsra, ráadásul kétszer, és a liga valaha volt legeredményesebb (SB-ket tekintve) csapata lettünk.

Ezen sikerekkel felgyűlt eszmei kincseinket szeretnék a kalózok a hét végén elrabolni a biztosnak hitt sziklavárunkból a Heinz Fieldről. Vasárnap a folyók partján kiköt az armada és megpróbálja erőből, mindenen keresztülfutva elvenni a reményt és az éltető energiát.

Az este folyamán láthatunk majd felbukkanni a nézőtéren ilyen és ilyen kísérőket is a horda mellé.Kinek melyik tetszik jobban azt döntse el saját maga.

Afelől kétségünk se legyen, hogy amennyiben most hét végén nem sikerül megállítani a rohamokat nem túl sok esélyünk lesz már, hogy januárban újra közösen szurkoljunk egy-két PO meccsen.

Az Oakland csapata jelenleg a liga 2. legjobban futó gárdája, mi pedig a legjobban védekezünk ezen offenzívák ellen. A légitámadásokban a Raiders a 25. az NFL-ben, és azért ez talán a nem túl erős secondarynkat nem fogja annyira veszélyeztetni. A kezdő, de jelenleg  sérült játékosokra mindenképpen szükség lesz mivel a falak olyanok, mint az ementáli sajt. A réseket mindenképpen be kell tömni. Már izgatottan várom a híreket, hogy a múlt héten nem játszó játékosok közül ki vállalja a megmérettetést. Valamint remélem, hogy Ward "pszicho" ,"kemény srác"  is beáll a sorba és egy ilyen "kis" ütközésecske nem okoz komoly gondot.

Az ütközeteink, bár régi időkre nyúlnak vissza, igazán a '70-es években voltak hatalmas csaták. '74,'75,'76-ban például az AFC bajnoki címéért játszottunk egymással. Ezen találkozókból kettőt mi, 1-et pedig ők húztak be. Az örök mérleg jelenleg 10-8 a kalózoknak. Az utolsó győzelmük ráadásul tavaly, pont hazai pályán a 3 folyó partján született 27-24 arányban.

A Raiders nem mindig volt Oakland Raiders '82-'94 ig az Angyalok városa volt a csapat főhadiszállása. Jelenleg is hallani olyan hangokat, hogy Los Angeles követel magának egy csapatot. Több lehetséges franchise is felmerült, de azért ne várjuk, hogy pár éven belül a Hollywood tábla árnyékában repked majd a tojáslabda.

Nézzünk egy pár számot:


Regular Season Leaders
Passing Att Cmp Yds TDs
Jason Campbell 171 97 1252 7
Bruce Gradkowski 101 53 709 4
Rushing Car Yds Avg TDs
Darren McFadden 139 757 5.4 4
Michael Bush 85 324 3.8 4
Receiving Rec Yds Avg TDs
Zach Miller 34 461 13.6 4
Louis Murphy 21 337 16 1


Regular Season Leaders
Passing Att Cmp Yds TDs
Ben Roethlisberger 158 99 1304 9
Charlie Batch 49 29 352 3
Rushing Car Yds Avg TDs
Rashard Mendenhall 179 752 4.2 7
Isaac Redman 29 119 4.1 0
Receiving Rec Yds Avg TDs
Mike Wallace 30 643 21.4 7
Hines Ward 30 375 12.5 4


Amennyiben a fenti statisztikákat összevetjük, láthatjuk, hogy a csapat vezető pontgyárosai, nem állnak olyan messze egymástól, sem képességben sem eredményben. A egyetlen jelentősebb különbség talán a futójuk Mcfadden, aki a maga 5.4 yardos átlagával holtversenyben a 7. a liga kimutatásában. Persze ki az utána következő név a listán? Igen, igen Mendehall. Ennek ellenére az próbálkozásainak az 1,2 yarddal magasabb átlaga figyelmeztető lehet.

Nem aggódnék, ha Smith a pályán lenne, mert akkor tudnám, hogy Mcfadden max. 20 yardot tudna "nyargalászni" és erősen visszaesne a meccs után.

Végezetül nézzük meg a tavalyi meccs összefoglalóját. Remélve, hogy nem leszünk tanúi ilyen jeleneteknek soha többé és, hogy az edzői stáb már pontosan tudja a nyerő taktikát.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j-8bCUQcyCU[/youtube]

Vasárnap este 18.00-kor találkozunk a Sugár Bowlban és közösen szorítunk a csapatért. TT-ket, mezeket, sapikat és pólókat elővenni, kezdődjön a parádé. Emlegesse meg Oakland és a Sugár Bowl közönsége ezt a meccset!

Írta szerkesztette: Fizel Zoltán

Top