Game Day Oakland vs. Pittsburgh


Eljött a nagy nap!

Kétszeresen is fontos a mai nap a magyar Steelers rajongók életében. Egyik ok, hogy amennyiben ma sem tudunk magabiztosan, vagy akár kínlódva, de nyerni akkor a PO álmaink egy MIG29-es sebességével kezdenek el távolodni.

A másik fontos tényező, szerintem mindannyiunk pontosan tudja és kívülről fújja. Igen az első közös szurkolás. Már én is úgy várom mint egy első bálozó kislány. Remélem remek hangulat mellett egy nagyszerű győzelmet tudunk aratni.

A sérültekről nem sok jó hírt hallani. A legutolsó információk az alábbiak voltak. McLendon kivételével mindenki valamilyen game státuszon van és ez nem jelenti azt, még ha probable (75%), hogy biztosan játszani fog.

Name Position Injury Wed. Thu. Fri. Game Status
Allen, Will S Concussion DNP DNP DNP Out
Butler, Crezdon CB Quadricep LP FP FP probable
Eason, Nick DE Illness DNP DNP FP probable
Keisel, Brett DE Hamstring LP LP FP questionable
Kemoeatu, Chris G Ankle LP FP FP probable
McLendon, Steve DT Illness DNP - - -
Polamalu, Troy SS Achilles DNP DNP FP probable
Smith, Aaron DE Triceps DNP DNP DNP Out
Timmons, Lawrence LB Hip LP FP FP probable
Ward, Hines WR Concussion FP FP FP probable

Azt nézzük pozitívnak, hogy mindenki szinte tudott teljes értékű edzésmunkát végezni és ez lehet biztató. Will és Smith biztosan kihagyja ezt a meccset. Smith nem is volt kérdés, nála az lenne a meglepetés, ha már játékra jelentkezne. Mennyire boldog lenne a Steeler Nation.Will Allen hiányzása azt jelenti, hogy a héten sérült Troynak, plusz munkát is kell vállalnia az amúgy sem acélos secondaryben. Azért szinte csere nélkül lejátszani a meccset nem gyerekjáték.

A statisztikai mutatók sem a rongyos, viharvert falunknak kedveznek. Sajnos a liga 3. legjobban sackelő alakulata a kalózoké. Azért jegyezzük meg, hogy a 27 sackjüket nem a leg erősebb alakulatok ellen érték el. Az eddig lejátszott meccseik TEN(5-4, L), STL(4-5, W), ARI(3-6,L), HOU(4-5,L),SD(4-5,W),SF(3-6,L),DEN(3-6,W),SEA(5-4,W),KC(5-4,W). A felsorolásból látszik, hogy bár van egy-két meglepetéscsapat a listán, a liga dominánsai eddig nem kerültek az útjukba. Az Oaklandra egyébként sem jellemző, hogy folyamatos győzelmi sorozatokat csinálnak. Inkább az egyszer W egyszer L csapatok közé tartoznak.

Mi ugyan kikaptunk a múlt héten, Raiders bye, de úgy gondolom ez a vereség egy kellő atyai pofon lehetett. Ráadásul az öltözőbe berobbant Reed elküldése is. Aki azért egy vén veterán volt és rászolgált a büntetésre, de ezt én nem most léptem volna meg. Na ez egy folyamatos vita alatt lévő pont, de most már mindegy. A csapat többi tagjának ez lehet egy figyelmeztetés is, "ha nem játszol maximumon és nem állsz be a sorba mindegy hány gyűrű van az ujjadon repülsz". Az ilyen profi srácok pedig gondolom nem szeretnének a szezon közepén csapatot keresni, nem beszélve arról, hogy a balhék után valószínűleg egy futottak még csapatban kapnának helyet.Jó gondolom lenne kivétel, de az meg olyan teljesítményt és alázatot mutat minden héten, hogy fel sem merül ilyesmi.

Szóval Oakland. A preview cikkben már leírtam, hogy legendás nagy meccseket játszottunk egymás ellen a régmúltban. Reménykedjünk, hogy most is egy ilyen legendás, de számunkra sikeres meccs nyit egy új korszakot a steelers.hu történelmében. Ma este aki tud jöjjön a Sugár Bowlba, nem fontos az előzetes jelentkezés, csak gyertek. (Eddig kb 10-15 fő biztos), aki nem tud jönni az otthon a képernyők előtt szurkoljon.

Kezdődjön a csontzene és pörögjenek a TT-k.

Egy kis kedvcsináló ős régről 1976-ból (akkor születtem:-))

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EmCkh54n0n0[/youtube]

Top