Kicsorbult a kalózpenge

A pittsburghi acélfal ellenállt a kettős rohamnak.A mai estén a hazai pálya inkább Oakland felé lejtett (esetleg New York irányába), de ezt is sikerült leküzdenünk.

A csapat végre egy remeknek mondható játékkal magabiztosan győzött. Minden egységben az elvárható szinten teljesítettek. Voltak hibák, de nincs olyan mérkőzés ahol nincsenek.

Az O fal a liga eddigi sack gyárosai ellen 2 eredményes elhantolást engedélyezett. Nem is rossz, ha azt a tényt nézzük, hogy a találkozó előtt rettegve vártuk, hogy mi lesz a vak oldalon. Az egész mérkőzésen jellemző volt, hogy idővel jól állt Ben. A célpontok nem minden esetben tudták tisztára játszani magukat és valójában két ilyen esetből született a lenyomás. Akkor morgolódtam, hogy miért nem dobta el a labdát, de utólag, lenyugodva belátom a sack benyelése inkább belefér mint egy IT és az ilyen eldobott labdákban az mindig benne van.

A társaságból megjegyeztetek páran, hogy a rövid passzok nem mennek a tight endek felé. Ma este ezekből is láttunk párat és a kicsi szívem repesett is miatta valamint öröm volt a statot nézni, hogy végre nem két elkapó és egy futó van a listán, hanem 4-5 célpont és 4-5 gyorslépésű is feliratkozott. Remélem ez már az alapszakasz végi feltámadás jele és decemberre összeállunk mint a (nem írom le aki volt katona pontosan tudja mit mondtak ilyenkor a kiképzők).....

A védelem ismét nagyszerű formában játszott. Azért megküzdeni egy csapat Offensével és a bírókkal is egyben, nem kis feladat. A Raiders szinte annyi yardot termelt mint amennyit a bíróktól kapott. A jó részét lássuk be ajándékba. Remélem Goodel roppant büszke, és örül, hogy tüll szoknyába kényszeríti a kemény focit játszó játékosokat. A liga 2. legjobban futó alakulata volt a kalózoké a forduló előtt. Átlagban 160 yard felett futottak meccsenként. Aggódtam is, hogy a két kiváló DE nélkül mi lesz, de hála istennek a cserék ma felnőttek. Az engedélyezett 61 yardocska nem valami vastag egy jól futó csapattól.

A statisztikákat végigböngészve, úgy látszik lassan valóra válik Laci "rém"álma és passzoló csapat leszünk. Ezt vetíti előre a 7 futott és a 11 passzolt first down. Azonban a 64 play-ből 33 ban futottunk. Na most legyünk okosak, olyan ez mint Mátyás király meséjében, "futottunk is meg nem is passzoltunk is meg nem is".

A 3. kísérleteket 50%-ban 7/14 oldottuk meg. Ez azért biztató mutató kezd lenni.Ami még biztatóbb az a red zone mutató 3/3 100%. Na ezt vártuk már, valami ilyennel lehet újabb gyűrűt nyerni. Összehasonlításképpen András "kedvencei" ugyanezen adatokban a Panthers ellen 18% third down és 25% red zone off. Azt hiszem a "kicsit" gyengébb Panth elleni mutatók jelzik, hogy a mieink "kimagaslóan" jók.

Tegyünk említést azon tényről ami a társaságban többször elhangzott. Big Hard Head Ben rendszeresen fut meg first down-okat és mint pl. ma is TD-t. Nem is lenn baj, csak mint látjuk ez sokszor biztos 6 pontba kerül a csapatnak. Az hogy tigrisbukfenc szerűen vetődik roppant látványos, de ugyanilyen veszélyes is. Egy franchise QB-nak lehet-hogy tartani kellene magát a liga hagyományhoz és a testi épségét figyelembe véve befejezni a futásokat. Na mármost itt felmerül két kérdés. Ad egy: Bennek futó hajlamai voltak a főiskolán és ezt most éli ki. Ad kettő: Félti nemes szervét amelyet a holtszezonban előszeretettel használ és az előrecsúszásnál egy láb esetleg elkaphatja. Akármelyik is igaz, minden ilyen futást kicsit félve nézek nehogy sérülés legyen a vége.

A végén pedig ejtsünk szót a történelemről amelyet ezen a rangadón párszor élőben követhettünk.

- A steelers.hu történetében az első közös meccsnézés, amely szerintem jól sikerült és remélem, rajtam nem múlik ígérem, lesz folytatás úgy, hogy mindenki aki most nem volt jelen el tud jönni. Összeállhat a HSN (Hungarian Steelers Nation)

- A csapat történetében a legtöbb kapott bünti, yardban. Nem nagy dicsőség és kellettek a bírók is.

- A Raiders színeiben olyan szabálytalanságot láthattunk amelyet megmondom őszintén nem nagyon látott még senki a pálya környékén. A végleges kiállítás nem túl gyakori ebben a sportban. Ha valaki meg tudja mondani mikor volt az utolsó és a több mint 70 éves történelem alatt mennyi volt az kérem jelentkezzen. Gondolom a Nagy Atya erre is beránt pár dodi büntit. Dagad a kassza.

Kedves hölgyeim és uraim köszönöm mindenkinek aki ott volt a Sugárban és annak is aki most nem tudott velünk lenni, de az oldalon követte a történéseket.

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán


Top