Buffalo a Bölények városa

Következő vasárnapi ellenfelünk a festői szépségű Buffalo városának csapata lesz. A város maga New York államban található az Erie tó partján fekszik. Közvetlen szomszédságában van Kanada és a híres Niagara vízesés is. Buffalo déli részén található a Ralph Wilson stadion ahol vasárnap este a tiszteletét teszi kedvenc csapatunk. Na de nézzük csak meg jobban egy kicsit aktuális ellenfelünk, a Bills történetét.

Szerintem nincs olyan ember köztünk, akinek be kellene mutatni az amerikai vadnyugat híres személyiségét Buffalo Bill-t, hiszen már mindannyian láttunk egy-két filmet, amely az életét mutatta be. Az 1846. február 26-án született a mai Iowa területén William Frederick "Buffalo Bill" Cody az amerikai vadnyugat „hőse”. Becenevét mindegy 4800 amerikai bölény legyilkolása miatt kapta, amely a vasúttársaság kérése volt, hogy a terjeszkedő pályaszakaszokon dolgozó munkásokat hússal lássák el. Katona volt és harcolt a rabszolgaság megszüntetéséért is. Sok munkája mellett a vadnyugati show-k tették őt igazán híressé az utókor számára. Ezeknek az előadásoknak köszönhetően az egyik legnépszerűbb ember volt az 1900-as évek elején. 1917. január 10-én halt meg és a Colorado állambeli Denverben temették el.

A Buffalo-i csapat történelme talán nem annyira sikeres, mint névadójáé. Azonban voltak azért a mainál sokkal sikeresebb időszakok is néhány évtizede.1960-ban indultak először az Amerikai Football Ligában, majd az 1970-es évtől kezdve ők is az AFC-be egészen pontosan annak keleti csoportjába tartoznak. Ők az egyetlen olyan csapat az NFL történelmében amelyek 4 egymást követő Super Bowl-ban is részt vettek. A csapat cheerleader-eit  Buffalo-i Nőstényeknek hívják!


Továbbá ők az egyetlen olyan csapat is, amely egy-egy mérkőzését rendszeresen nem hazai pályán hanem a közeli Torontóban játssza 2008 és 2012 között, gondolom elsősorban jól megfontolt anyagi érdekek miatt is.

A csapat tagja volt 1969-1977 között O.J. Simpson is, aki talán legalább annyira híres mint maga Buffalo Bill. Bár a O.J. ,természetesen, nem gyilkolhatott meg senkit, hiszen a bíróság ártatlannak találta, jelenleg mégis börtönbüntetését tölti. 32-es számú mezével pedig az történt, amely elhunyt felesége családtagjai szerint magával O.J-vel kellett volna történni, vagyis ott lóg a csapat főhadiszállásán. Ugyanis akkora játékosnak tartották, hogy mezét visszavonultatták (bár ez csak félhivatalos, de nem adják ki többé) és nem lesz több 32-es Buffaloban.






Írta és szerkesztette: Klaci79

Top