Steelers @ Bills Game day

Egy újabb hét újabb forduló. A mai cikk kicsit kurta furcsa lesz ezt már előre bocsájtom. A szombati nap (ugyebár e sorok akkor íródnak) egy kicsit kalandos volt számomra. A délután az unokahúgom 8. szülinapján kellett részt vennünk és ahol összejön 4 gyerek ott nehéz a hazaindulás. A lakásba toppanva fogadott a hír, hogy az utcába több házban is áramszünet van és természetesen ez minket is érint. Ezért ahelyett, hogy nyugodtan neki tudtam volna ülni írni, gyertyákat kerestem és középkori hangulatot varázsoltam egy 21. századi lakásba. Nem szeretek mentegetőzni, de úgy éreztem a tág családomnak is tudni kell ezen sorok milyen körülmények közt íródtak.

Talán, ha ilyen nehezen tudtam megalkotni ezt a pár sort a színházi analógia szerint az előadás tökéletes lesz (amennyiben rossz a főpróba fergeteges siker lesz a premier, tartja a mondás).

Nézzük tehát a főszereplőket. A Bills sérültjei jóval magasabb számban vannak mint a náluk maródiként megjelöltek.

A listák:

Injuries for Week 12
Name Position Injury Practice Status Game Status
Keith Ellison LB Knee Did Not Participate In Practice Out
Spencer Johnson DE Hamstring Did Not Participate In Practice Out
Shawne Merriman LB Calf Did Not Participate In Practice Out
Eric Wood G Ankle Did Not Participate In Practice Out
Terrence McGee CB Knee Did Not Participate In Practice Questionable
Shawn Nelson TE Illness Did Not Participate In Practice Questionable
C.J. Spiller RB Hamstring Limited Participation in Practice Questionable
Demetrius Bell T Knee Full Participation in Practice Probable
Chris Kelsay LB Knee Full Participation in Practice Probable
Kyle Williams DT Ankle Full Participation in Practice Probable


Injuries for Week 12
Name Position Injury Practice Status Game Status
Antonio Brown WR Knee Did Not Participate In Practice Out
Aaron Smith DE Triceps Did Not Participate In Practice Out
Matt Spaeth TE Concussion Did Not Participate In Practice Doubtful
Troy Polamalu S Ankle Full Participation in Practice Questionable


A mieinknél sajnos a hírek szerint hozzá kell venni Brett apót aki a pénteki edzésen vádlisérülést szenvedett és ezért jelenleg kérdéses a játéka. Véleményem szerint mint backup érdemes odaültetni, amennyiben engedi az állapota, de valójában ezt a mérkőzést nélküle is hoznunk kell.

Nézzük a két csapat mit is produkált idén:

A meccsenkénti yardok tekintetében egy vékony előnyünk van a Bölényekkel szemben 325,3 és 317,4. Ebből a futott: 118-113,7, passzolt: 207,3-203,7. Amint látjuk a teljes szezont beleszámítva a yard átlagaink, ha halványan, de jobbak. Azonban, ha levenném az első négy mérkőzést úgy készítenék összehasonlítást biztosan teljesen eltolódna az arány, persze a mi javunkra. A mérkőzésenkénti szerzett pontok (23,5-21,3) sem mutatják meg, hogy valójában a két csapat nem egy súlycsoport. Az egyik és talán az egyetlen O mutató a 3. kisérletek amelyben a házigazda fölénk nő, 37,5%.41,3%.

Sajnos a védelmi mutatókban is található egy olyan pont amiben a Bills védelme "jobb" mint a miénk. Gondolom mindenki kitalálta már, hogy a passz elleni védekezésről beszélek. Igen idén, is, sokat szidjuk a secondaryt a vezér, Troy, nem játszik élete formájában, bár vannak villanásai. CB-ink pedig, hááát ne is említsük őket. Mi idén átlagban 239,1 míg ők 208,9 yardot engedélyeztek az eddigi ellenfeleknek. Azért a brutális különbség a futás ellen megjelenik, de hát legyünk őszinték, ez a liga szinte minden csapata ellen, hasonló szintű eltérést mutat. A mi D-nk idén átlagban 63 míg az övék 163,5 yardnyi területet engedélyezett. Ha a számokat összeadjuk, megkapjuk, hogy a totál engedett yardokban is mi vagyunk a jobbak, még a passz elleni gyengeségünk ellenére is.

Úgy gondolom a számok most is becsapósak, azért remélem este mindenki nyugodtan issza meg a sörét és nem a körmét, hanem a rágcsálnivalót majszolja a csontzene hallgatása közben. Hát akkor induljon csendüljenek fel a Steel City fiainak oly kedves dallamok.

Írta és szerkesztette: Fizel Zoltán

Top