Vereség Miamiban

Vasárnap a napfényes Floridába látogatott csapatunk, ahol bizony jól le is égett. De nem, nem a naptól, bizony a Miami ellen elszenvedett kínos vereségtől. Pedig ismét esélyesként érkeztünk meg, de vereséggel, és sérülésekkel távoztunk.

 

Aki nem látta volna a mérkőzést, annak azt mondanám, szerencséje van. Másrészt a statisztikákat nézve rögtön feltűnhet, hogy itt valami nincs rendben. És bizony, több dolog sem volt rendben. A számokból is rögtön látható, hogy ez is csak az a szokásos meccs volt, amikor gyengébb mérlegű csapatok ellen szinte semmi nem jön össze. Ilyen az, amikor mind az O, mind pedig a D átlag alatt, illetve bőven a tudása alatt teljesít.

 

A védelem volt talán a kevésbé rossz, ha lehet ilyet mondani. Két legjobb játékosát nélkülöznie kellett a D-nek, és ez sajnos nagyon meglátszott. Erről tanúskodik az a 220 futott yard is, amit a DL engedett. Azonban az Offense egyáltalán nem könnyítette meg ezt nekik, összesítve a védelem a játékidő több mint  60%-át töltötte a pályán. Azt gondolom, a D egész sokáig játékban tudott tartani minket, hiszen ennél nagyobb pontkülönbségeket is hoztak már vissza akár az NFL, akár a Steelers történelmében.

 

De sajnos az O teljesen tehetetlen volt, a szinte már gyengébb csapatok elleni szokássá vált impotens, szerencsétlen formáját hozta. Rendre alig tudott kiharcolni 1-2 first downt, és ha ez nem lenne elég, hamar meg is történt a baj: Big Ben térde megsérült. Helyette Landry Jones “dobált”, még kevesebb sikerrel. És mint tudjuk, csak futással nem lehet operálni, DHB 60, Bell 53 és DeWill 10 futott yardja valóban kevés ahhoz, hogy győzelem legyen belőle. De a passzokkal még ennél is rosszabbul állunk, Bell 55, AB 39, Hamilton 36, Rogers 35, szóval amikor azt mondjuk, hogy nem voltunk a helyzet magaslatán, akkor tényleg enyhén fogalmaztunk. A második félidőre Ben vissza tudott térni, de  látszott, a dobásokba nem tudott kellően beleállni, és hogy szabadulni akart a labdától. Jöttek a homályok, a túldobások és az újabb INT. Ben térdét egyébként műteni kell, így több hét kihagyás vár majd rá.

 

Összességében ezt a napot inkább elfelejtenénk, azonban egyetlen pozitívum mégiscsak akadt: Az AFC North-on belül mindenki vereséget szenvedett, így továbbra is vezetjük a csoportot 4-2-vel. Folytatás vasárnap éjjel a Pats ellen.

Addig is ha valaki mazochista, a mérkőzés összefoglalóját itt tekintheti meg.

Miami Dolphins – Pittsburgh Steelers : 30 – 15

Mindenesetre rendületlenül és csakazértis GO STEELERS!

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

Feliratkozás

Feliratkozás az email levelezőlistára, hogy megkapja az újításokat.

Hozzászólás lezárva.