Újra football Pittsburghben!

A 2016-os alapszakasz első hazai mérkőzésén egy igazi AFC North rangadót vártunk, ahol a Bengals gárdáját fogadtuk.  A rangadó elmaradt, helyette kaptunk két csapatot, akik megküzdöttek az időjárási viszontagságokkal.

usa-today-9549719-0

A találkozó elején mindkét csapat futásokkal operált, kevés sikerrel.
Az esős idő nem kedvezett a passzjátéknak, se Daltonnak, se Big Bennek nem ez volt élete meccse.
Roethlisberger 37/19 sikeres átadás mellett dobott 3 TD passzt, ezek közül is az elsőt egykori UDFA, Grimble kapta el, akinek ez az első idénye, a másodikat pedig Jesse James, tehát a TE duónk kitett magáért még Green hiányában is.

Big Ben az összecsapás egésze alatt deep passzokat erőltette, amik nem igazán ültek, egy-két kivételellel.  Brown és Ben között nem volt meg tegnap a kémia, viszont előlépett az a Sammie Coates, aki eddig se az előszezon során, se az első meccsen nem volt túl impresszív, ezzel szemben a Bengals ellen két nagy playt is bemutatva 97 yarddal segítette a támadókat.

Coates 44y catch
Coates 44y catch

Védelmünk folyamatosan nyomás alatt tartotta a Cincinatti falát, igaz, két forduló alatt elért 1, azaz EGY sackünk sok mindent elmond a passrushereinkről.
Viszont ami számomra pozitív csalódás volt, azok a cornereink. Crockell jól tartotta Green-t, és az első körös újoncunk, Artie Burns mesés mozdulattal akadályozott meg egy TD-t az endzone-ban.
Vele szemben viszont meg kell említeni a meccs végi szituációt, amikor Bernardot nem állította meg a második körös újoncunkkal, Sean Davis-szel együtt, amiből TD-t kaptunk.

Amit bátran kijelenthetek: ligaelit a belső linebacker párosunk! Shazier lett idénre a védelem leadere, ez látszott egész mérkőzés alatt, tökéletesen kiegészítik egymást Timmonsszal, gyakorlatilag 40 yard alatt tartották a cicák futópárosát.

Ami viszont számomra egy érdekes momentum: visszaraktuk AB-t punt returnerbe. Miért kell a csapat egyik húzóemberét fölösleges sérülésveszélynek kitenni? Értem, csúszós, vizes a talaj, az ő irányváltásaival könnyen veri át az ellent, de mi van, ha megsérül? Ér nekünk ez ennyit? A második félidőre aztán az előző fordulóban villogó Rogers vette át tőle ezt a szerepet, remélem a következő meccseken is ez így fog maradni.

És a végére hagytam a mérkőzés emberét, akit a cikk legelején is említhettem volna, a meccs abszolút MVP-je ismét DeAngello Williams, aki 94 futott yard mellett 38 passzolt yardot és egy elkapott TD-t tett be a közösbe.(Itt jegyezném meg, hogy átlépte karrierje során a 10.000 scrimmage yardot!) Izgatottan várom már azokat a meccseket, ahol Bell és DeWill is bevethető, mivel mindkét futónk bármelyik csapatban elsőszámú RB lehetne, így ha az egyiknek nem megy, a másik tökéletesen pótolhatja/kiegészítheti a másikat.

Összességében a brusztolós 60 percen vagyunk túl, bírói tévedésekkel tarkítva, ahol mindenki tudása 70%-án pörögve is be tudtuk húzni a győzelmet.

Következő összecsapás Pennsylvania állami rangadó lesz, Phillybe látogatunk, ahol ismét csak a W lesz elfogadható.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

1 thought on “Újra football Pittsburghben!

Comments are closed.