Szomorú, kínos vereség

Vasárnap este Phillybe látogattunk, ahová esélyesként érkeztünk, távozáskor viszont fülünket-farkunkat behúzhattuk. Cam Heyward fogalmazta meg nagyon jól a találkozó utáni nyilatkozatában, „szétrúgták a seggünket”. Viszont ami fájóbb, hogy erről csak mi tehetünk.

Rögtön az elején az első három drive-unkból blokkolt field goal, punt és egy berúgott field goal született (ennyi volt az összes tegnapi pontunk), míg a másik oldalt field goal, touchdown, és ismét field goal. Ez megadta a meccs alaphangját, habár a fejekben rendet rakva ezt a távolságot egy negyed alatt le lehetett volna küzdeni.
Viszont ennyire inkonzisztens módon játszani az egész csapatot, régen láthattuk. Big Ben teljesen homály volt, alá-fölé-mellé dobálva a labdákat, amihez hozzátartozik, hogy az offensive line-unk nem tudta tartani a nyomást, folyamatosan ott voltak Ben sarkában a Philly D-line-ja és passrusherei (4-szer zsákolták be Roethlisbergert). Az elkapók, ha megtalálta őket a labda droppoltak, a futás (és mellette egyáltalán az útnyitás) se működött. DeWill összesen 24 yardot rakott bele a közösbe.

Offense oldaról Brown-t tudnám kiemelni, 12 elkapásból 140 yardot termelt.

Dec 6, 2015; Pittsburgh, PA, USA; Pittsburgh Steelers wide receiver Antonio Brown (84) gestures at the line of scrimmage against the Indianapolis Colts during the second quarter at Heinz Field. Mandatory Credit: Charles LeClaire-USA TODAY Sports ORG XMIT: USATSI-224828 ORIG FILE ID: 20151206_mta_al8_252.JPG

Defense oldalon a megszokott középszerűség is eltűnt. Hiába gondoltuk úgy, hogy Wentzet zavarba hozzuk, és nagy nyomást rakunk rá, ebből semmi nem lett. Az offense faluk tökéletesen tartotta a D-line-unkat, nyugodtan tudott dobálgatni elkapóinak az újonc irányító.

A secondary a tőle megszokott módon gyenge/közepes teljesítménnyel zárta az estét, 301 yardot és két TD-t engedve az Eaglesnek.

A kegyelemdöfést Sproles vitte be nekünk, rögtön félidő után, mikor is Wentz nyomás hatására kimozgott a zsebből, megtalálva futóját, aki Shazierről leszakadva átverte Sean Davist és Artie Burnst, így szerezve TD-t.

Ami a legfájóbb az összecsapásról: a sérültjeink. Timmons, Shazier (aki láthatóan a fájdalmai ellenére végigjátszotta a meccset), Foster, Rogers és Golden. Bízom benne, hogy a KC ellen már újra egészségesek lesznek, erős csapat, konferencián belül pedig minden mérkőzés fontos a rájátszás szempontjából.

Ez a pofon még éppen időben jött, ahhoz, hogy a fejekben az edzők rendet rakjanak, átgondolják mind az offense, mind a defense taktikát, meccs közben tudjunk ritmust váltani, és a jövőben ne szaladjunk bele egy ennyire kellemetlen vereségbe.

Philladelphia Eagles – Pittsburgh Steelers 34-3

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

3 thoughts on “Szomorú, kínos vereség

  1. Elképesztően gyatra teljesítmény volt. Ami engem már a tavalyi szezonban pár meccs előtt zavart, az a nagy nagy pofa ami megy. Facebookon valamelyik amerikai focis oldal cikkében olvastam, hogy Heyward és Moats is nyilatkozott Wentz-el kapcsolatban. A lényeg az volt, hogy mekkora nyomás alatt tartjuk és össze fogjuk zavarni a rookie-t stb… hát nem jött be. Bellnek is hasonló “juice” nyilatkozatai szoktak lenni, rendre utána meg egy béka feneke alatti teljesítmény jön.Persze nem lehet negatív gondolkodásmóddal elmenni egy meccsre és kell a magabiztosság, de akkor tegyenek érte! Sajnos egyik srácon sem láttam a valóban küzdeni akarást Shazier-en kívül. Ben pedig már a Bengals ellen is homály volt… valami nincs rendben. Mindenesetre várjuk meg mi kerekedik ki a dologból.

  2. Pluszban még azt is tegyük hozzá, hogy se a HC, OC és a DC sem áll a helyzet magaslatán. Példát vehetnénk a Pats koordinátorairól és edzői stábjáról, annak ellenére, hogy Tomlin teljesen más karakter.

  3. Egyet kell, hogy értsek veled, valóban itt az edzői stábnak kell összeülni, és átgondolni a továbbiakat. A KC erős ellenfél, nem lesz elég ez a 3-4 man rush, ilyen emberállomány nem képes ennyi emberrel megszorongatni az ellent. Remélem a következő meccsekre már láthatunk kőkemény blitz csomagokat.

Comments are closed.