Sean Davis

A második választásunk a Maryland safety és corner poszton is bevethető játékosa, Sean Davis. Washington D.C-ben született, és ami a legérdekesebb vele kapcsolatban, hogy csak nagyjából lehet tudni az életkorát (24). Sok honlapon utánanéztem, de ez volt a maximum, amit írtak róla. Safety és cornerback poszton is tud játszani, de elég darabos a mozgása, így nálunk ő safety poszton jöhet szóba leginkább (na nem csak ezért). 6’1 magas és 203 lb súlyú. Remek méretek ezek egy DB-nél.

Három nyelven beszél (angol, kínai és francia). A középiskolában cornert játszott és a főváros 5. legjobb cornereként került a Maryland egyetemre. Baseball játékosként is kapott ajánlatot három csapattól.

Freshman-ként 12 mérkőzésen játszott, ezek közül kettőn, mint kezdő.  Lehetőséget főleg a speciális csapatrészben kapott, de egy fumble-t már ebben az évben is összeszedett.

Második évében már 102 szerelést mutatott be, ami a legtöbb volt csapatában. 7,8 mérkőzésenként. Mind a 13 mérkőzését safety poszton játszotta végig. A Marshall elleni Military Bowl-t 9 szereléssel zárta.

Junior évében is minden mérkőzésen kezdő volt, két meccsen játszott csak cornert. Összesen 115 szerelésig jutott, ez a második legtöbb volt csapatában, de a DB-k között a Big Ten konferenciában ez volt a legtöbb. Nyolc levédekezett passza is volt 2014-ben.

Seniorként összesen 88 tackle volt a neve mellett. és nem kevesebb, mint 5 fumble-t okozott. Mellette 3 alkalommal interception után szerzett labdát. 2005 óta az egyetem első játékosa volt, aki elérte a 200 solo szerelést. 2015-ben Honorable Mention All-Big Ten lett a teljesítményével.

Remek fizikális adottságokkal rendelkezik, aki szereti büntetni az elkapókat és remekül ütközik a futójátékosokkal.  Viszont játékában elé sok a kockázat. Sok yardot szereztek róla, de első két kezdőként játszott évében 10 TD-t kaptak róla. Ráadásul négy pass interference, egy late hit és egy personal foul büntetés-t is kapott 2015-ben. Ezen mindenképpen dolgozni kell.

Mindenképpen meg kell jegyezni vele kapcsolatban, hogy remek versenyzőnek tartják. Lehet, hogy vannak rosszabb meccsei, azonban ezek után is képes nagyszerű teljesítményre és nem hagyja magát. Érdemes figyelni, hogy backpedal-ját (a secondary játékosok hátrafelé mozgása, lényegében ezen mozgás közben dől el, hogy a játékos mit fog csinálni, ezért közben az emberét és az irányítót is szemmel kell tartani) ami sokat fejlődött az elmúlt évben és a csípőmozgása is megfelelő. Így mindig akcióközelben tud maradni. Nagyon jól védekezik futás ellen, ami mindig fontos volt nálunk. Magassága, testalkata is olyan, hogy nem veti meg ha nagyot kell ütközni. Több videót megnézve, remekül ismeri fel a futásoknál, hogy a FB hogyan dolgozik az ellenfélnél, így hamar odaér a labdát cipelő RB-hez. Meg kell jegyezni azonban, hogy emberfogásnál a WR-ekkel szemben eléggé elveszett és túl sok helyet ad az elkapáshoz.

A csapat vezetőinek elmondása szerint, Davis strong safety pozícióba szánjuk, így a Mitchell-Davis párossal kezdhetjük az évet. Nagyon bízhatunk benne, mert eredetileg a-4-5. körbe várták, bár ez nem sokat jelent a draftnál, hiszen valójában a FO tudja, hogy milyen játékost keresnek.

Néhány videó:

Facebook hozzászólás

Hozzászólás