Rangadó a finishben

Ha hasonlatot akarnék hozni akkor mondjuk azt mondanám, hogy a maratonfutás utolsó 5 km-ben vagyunk és még győzhetünk is vagy akár az első 10-ből is kikerülhetünk. 

Nem lesz könnyű az utolsó 3 forduló, mivel minden összecsapás csoportmeccs lesz. A Bengals, Ravens, Browns sort a Cincinatti ellen nyitjuk vasárnap este 19.00-tól. A Bengals tulajdonképpen kiszállt idén a rájátszásért folytatott küzdelemből, de könnyen lehet mégis Ő lesz a mérleg nyelve. Az szinte biztos, hogy ebből a csoportból a Wild Card helyek bármelyike nehezen lesz elérhető.  Csoportgyőztesként azonban még akár a 2. kiemelést is megszerezhetjük. Ehhez nem kell mást tenni, mint az összes meccset megnyerni és az Oaklandnak mindet bukni. De legyünk reálisak. Az első fordulóban a PO-ban játszani fogunk, ha bejutunk. Márpedig……

635856254732341729-1213bengalssteelers-02

Nézzük tehát a Bengals elleni összecsapást.

A sérültjeink a héten fogyatkoztak, vagyis egyre többen tudtak újra edzésbe állni és munkára jelentkezni. Reméljük ez vasárnap a kerethirdetéskor is meglátszik majd és a fontos játékosok újra ott lehetnek a gyepen. DHB és Shamarko lesz az aki hivatalosan is kihagyja a mérkőzést. Azt hiszem ez a két játékos jelenleg pótolható. 

A Bengalsnál is vannak  sérüléssel bajlódóak,Green lehet talán a legfontosabb hiányzójuk aki az utolsó tréningen limitáltan tudott edzeni, ennek megfelelően Doubtful besorolást kapott. 

A legfőbb várakozás a győzelem mellett az, hogy nem kell senkit IR-re rakni és minden Steelers szurkoló “kedvenc” játékosa Vontaze “tisztán játszok” Burfict ezúttal valóban nem a tuskó oldalát hozza, hanem sportszerűen és a szabályok szerint játszva próbálja Bent terrorizálni. 

A találkozó kulcsa tehát a front sevenek munkája lesz mindkét oldalon. Fontos lesz, hogy a támadófal ne engedje a nyomást és tartsa a zsebet időt adva Bennek ezzel, hogy a megfelelő célpontot kiválaszthassa. Valamint az elképesztő szezont futó Bellt valahogyan támogassák, hogy újabb csúcsok felé törve még több yardot tudjon szerezni. A labda másik oldalán igen érzékeny pont lesz, hogy tudjuk-e nyomás alá helyezni Daltont, hiszen ha ki tudjuk zökkenteni a komfortzónájából, hibákra kényszerítve akkor a találkozót nagy eséllyel megnyerhetjük. Fontos lesz vigyázni a labdára. A múlt heti INT parádé Ben részéről itt nem lesz megengedhető, mert szinte biztosan vereségbe torkollik akkor a találkozó.  A vendéglátók D-je igencsak gyengélkedik futás ellen. Jó lenne ezt kihasználni, de biztos vagyok benne, hogy a Bengals készül arra a game planre ami a futásra épül.

usa-today-7618406-0

Az elmúlt találkozón már olyan változatos és meccsre szabott playhívást láttunk amivel gyakorlatilag a sok hiba ellenére sem volt kérdéses a győztes személye. Ezt jó lenne átmenteni erre az összecsapásra is. Nehéz lesz iszonyatosan nehéz, mert , mint említettem, a Cinci már nem érhet oda a végelszámolásnál abban biztos vagyok, hogy nem félvállról, sőt inkább 4 vállról fogják venni ezt a meccset. Mivel ez AFC NORTH-on belül ezek a párharcok igazán presztízs vetélkedésé váltak. 

Kerüljük el a sérüléseket. Menjünk sokan a Dezsőbe és karácsony előtt szerezzenek a srácok egy jó élményt még nekünk. Mi pedig szurkoljunk egy nagyot együtt. 

Tehát irány a Dohány utca és a Dezső. Here We Go Steelers.

 

Előzetesként lássuk az NFL tavalyi PO meccsre készített trailerét

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

4 thoughts on “Rangadó a finishben

  1. Ezekkel az érthetetlen bugyuta szabálytalanságokkal herérjük ki magunkat! Nem tudjuk fogni a futást sem, asszem az első 3rd &out volt a bengals O-tól. Csoda h még meccsbe vagyunk… Uccsó esély meccsbe maradni

  2. Hihetetlen ????Nem játszottunk jól, de megvan és ez a lényeg! Most gyogyuljunk a derbire, sok a sérült,matthews,tuitt, green. Here we go!!????????

Comments are closed.