Pink month

 

 

Kedves Olvasóink!

Idén a tavalyi évhez hasonlóan újra adománygyűjtésbe kezdünk, hogy ezzel az eszközzel próbáljunk segíteni a mellrák elleni csatában harcolókon.

 

Rendhagyó esemény volt, mert az egészet a Magyar Nemzeti Tánc Együttes rövid, de annál látványosabb műsora nyitotta meg.

 

Az első felszólaló Dr. Gundy Sarolta volt Onkológus Főorvos. Aki a szakmai oldalról világított rá, hogy az ilyen akciók illetve a szűrések és a figyelem felhívás milyen nagy lökést adott a világon is és hazánkban is a mellrák ellenes harchoz. Azután a támogatóink sorra elmondták miért és mivel kapcsolódnak az októberi akcióhoz. Nagy László és Ljubomir Vranjes (Telekom Veszprém Férfi kézilabda csapat) elmondták, hogy októberben minden hazai mérkőzésükön a mezszállítójuk és a névadó szponzoruk (Hummel és Telekom) által biztosított rózsaszín pólókat viselik majd.

A pólók mint megtudhattuk a shopban 4000 és 2000 Ft/db áron megvásárolhatóak lesznek. Ez az összeg teljes egészében az akciót támogatja. Ezután Gercsák Szabina Ifjúsági olimpiai-, világ- és Európa bajnok judos a Miskolci Judo Club versenyzője kifejtette, hogy nőként is azt látja, hogy nem törődnek magukkal a hölgyek. Mindenkit kér, hogy menjenek el a szűrésekre, sok helyen már ingyenes szűrések is vannak, de nem kellő mértékben veszik ezeket igénybe az emberek. Nem figyelünk magunkra. Szabina magával hozott egy Judo ruhát amelyben 2013-ban érte el sikereit. Ezt szeretné árverésre bocsájtani és természetesen a nyertesnek aláírva átadni.

A Budapest Wolves és a Magyar Amerikai Futball szövetség képviselői elmondták, hogy mivel az akció kezdőrúgása a tengerentúlon pont amerikai foci volt ezért nem is volt kérdés számukra a csatlakozás. Az októberi női mérkőzéseken (2 ilyen is lesz a Láng sporttelepen) hirdetik majd az akciót és kérik a hölgyeket, hogy menjenek szűrésre.

A szövetség szintén az októberben lejátszandó válogatott (utánpótlás) mérkőzéseken hívja majd fel a figyelmet. A Magyar Nemzeti Tánceggyütes művészeti vezetője Zsuráfszky Zoltán Kossuth Díjas táncművész elmondta, hogy az október 4-i MÜPA-ban megtartandó nagy egész estés fellépésükön a lányok a megszokott szalagok helyett a hajukban rózsaszínt viselnek majd, valamint terveik szerint egy szép rózsaszín virággal is díszített cipőt is felajánlanának árverésre. A Pizza Hut képviselője Szabó Orsolya Marketing Manager elmondta, hogy cégük minden dolgozója boldogan áll ezen akció mellé és büszkén fogják viselni a külön erre a hónapra készült munkapólókat. Valamint minden, a hónapban értékesített 3 elòre  kiválasztott pizza és szósz árából egy meghatározott összeget a hónap végén átutalnak a Magyar Rákellenes Liga számlaszámára.

Azt hiszem az idei évben is egy olyan segítő csapat jött össze akik mind egytől egyig tenni akarnak, segíteni akarnak, hogy a kampányunk még szélesebb körben érje el az embereket. Köszönjük nekik.
Fotó: Urbán László

 

Az adománygyűjtés támogatói:

Magyar Rákellenes Liga

MAGYAR AMERIKAI FUTBALL SZÖVETSÉG

Telekom Veszprém

Budapest Wolves

Miskolci Judo Club

Bodico.hu

Sport TV

Pizza Hut

Telekom

Hummel

Play IT Show

Ne feledjétek a mellrák gyógyítható, csak időben kell diagnosztizálni.

“Hívunk jöjj, mert késve késő”

 Minden női családtagot rá kell venni, hogy amikor teheti, legalább évente 1 alkalommal menjen el és vizsgáltassa meg magát. A friss eredmények azt mutatják, már nem csak az idősebb korosztály veszélyeztetett, egyre több fiatal lány, anya szervezetében diagnosztizálják ezt a betegséget. 

Az akciónk célja nem csak az adománygyűjtés, hanem az is, hogy felhívjuk a férfitársaink figyelmét, hogy a velünk együtt élő nők igenis figyelemre és segítségre szorulnak. Sokszor a szégyenérzet, a félelem erősebb és nem jelentkeznek a vizsgálatra,  csak akkor amikor már késő.

A Magyar Rákellenes Liga segít abban, hogy a fiatal lányok megtanulják az önvizsgálatot, ezt rendszeresen végezzék is.

Az alábbi linken például egy képes szöveges oktató anyaggal.

 

Köszönjük a segítséget mindenkinek.9