Le is győztük, nem is akárhogyan

Az éjszaka a tavalyi találkozóhoz hasonlóan újra gáláztunk.  Azt hiszem, joggal mondhatjuk gálának a teljesítményt. Igaz, nem úgy indult a találkozó, hogy ilyen fölényes sikert érünk el. A vezetést a vendégek szerezték meg, amelyet előbb kiegyenlítettünk egy Boswell FG-al, majd át is vettük a vezetést egy újabb sikeres kickkel. Innentől már nem volt megállás. A Coltsnak gyakorlatilag már esélye sem volt a bemelegedő Steelers támadóegysége ellen. Sőt a védelem is 100%-on, vagy még sokkal magasabb fordulatszámon pörgött. A 2. félidőben már pontot sem engedélyeztek a védők  az ellenfélnek. A másik oldal ellenben 24 pontot is feltett.

Nézzük a statisztikákat, hiszen kimagasló egyéni teljesítményektől sem volt mentes a találkozó mindamellett, hogy igazi csapatként harcolta ki az egység a győzelmet.

Ben 126,44-es passer ratinget hozott össze 24/39 364 yard 4 TD. Ez elmarad ugyan a tavalyi 6TD-s meccstől, de így is kiváló teljesítmény. DeWill 26 kísérletből 134 yardot tudott összehozni. Ez 5,1 yard/carry mutató, ami egészen kiváló ezen a szinten. Adrian Peterson például jelenleg 4,8 y/c teljesítménnyel vezeti a ligát az 1182 futott yardjával. Vagyis DeWill egészen hatalmasat játszott, ismét. AB ismét az űrszámokat hozta, 2 TD elkapásból, 1 TD punt returnből 118 yard. Mindezt 8 elkapásból. Bryant 4 alkalommal kapott el labdát, 114 yardot szerezve ezzel. 1 TD az Ő neve mellé is felkerült. Wheaton is feliratkozott a TD-t szerzők közé, mellette 3 elkapásból 50 yard. Vagyis a támadóink gyakorlatilag földön és levegőben is szétszedték Chuck Pagano fiait. Ki kell emelni az LT Villanoueva-t aki mint tudjuk, év közben kapta meg a posztot és mára gyakorlatilag a liga legjobbjai közt emlegetik. Meccsről-meccsre magabiztosan védi meg az irányítót. Voltak az elején rosszabb napjai, azonban mára egyértelműen egy franchise LT szintjét hozza.

A védelem is jó napot fogott ki. 10 ponton tartották a Colts támadóit, labdákat szereztek és folyamatosan nyomás alatt tartották M. Hasselbeck-et. 5 alkalommal vitték a földre és ebből 3 sacket az öreg, vagyis JH vállalt magára. Harrison ihletett állapotban játszott, játszik. Nem látszik rajta az idő, a fiatalok sokat tanulhatnak tőle morálban. Biztos vagyok benne hogy az, hogy a védelem ennyire összeállt, valamilyen nem elhanyagolható részben az Ő érdeme is.

A győzelem kulcsa egyértelműen a két csapategység szinte teljes összhangja. Ehhez a végén a Speciális egység is felnőtt.

Említsünk azért negatívumot is. Jacoby Jones 2 fumblit is vétett, ami után Tomlin már nem is engedte pályára az este. Sokan azt reméljük, soha többet nem is láthatjuk majd.

A sorsolást végignézve innentől kezdve minden találkozó borzasztó nehéz, nekünk már a PO zajlik, hiszen 1 vereséggel akár végleg ki is szállhatunk a WC helyekért zajló küzdelmekből. Vasárnap egy csoportrangadót játszunk a Bengals ellen idegenben. Aki csak teheti, jöjjön majd a Neked Csak Dezsőbe, hogy közösen szurkoljunk a csapatnak.

 

Az összefoglaló itt tekinthető meg

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

Feliratkozás

Feliratkozás az email levelezőlistára, hogy megkapja az újításokat.

Hozzászólás lezárva.