Lássuk hát mire megyünk a PO-ban

Szombat éjjel elkezdődik a rájátszás és rögtön újabb csoportrangadó következik. A 6. helyen rangsorolt Steelers, a 3. helyen kiemelt Bengals otthonába látogat. Piszok kemény este lesz ez, hiába nincs Dalton a Bengals kezdői között és hiába nyert utoljára 25 évvel ezelőtt a hazai csapat play off mérkőzést. Mostanra biztossá vált, hogy az idei rájátszásnak is kezdő futó nélkül vágunk neki és egy tapasztalatlan újonc próbálkozhat labdacipelésekkel, illetve segíteni a pass protection-ben. Na de mondhatjuk, hogy már ehhez is hozzászoktunk.

Idén rengeteg sérülés hátráltatta a csapatot, de túlélt mindent. Kezdődött Pouncey elvesztésével, akinek helyén Cody Wallace a liga legtöbb büntetését összeszedő centere lett. Aztán folytatódott Ben sérüléseivel, de akkor még Bell játékával ezt is túl tudtuk élni. Majd megsérült a franchise LT Beachum, de szerencsére az egykori ranger Villanueva megfelelően tudta pótolni őt. De ekkor kiesett Bell is, a liga talán legjobb futója. Szerencsére DeWill az ő pótlását is meg tudta oldani, na de most ő se lesz egy mérkőzést biztosan és így Fitzgerald Toussaint kap majd lehetőséget. Nagyon nehéz lesz, mert tőle nem várhatjuk ugyanazt a szintet, pedig nagyon kellene az eredményes futójáték, hogy ne tudjanak teljesen a passzjátékra koncentrálni. Arra a passzjátékra, amely nagyon működött az idény nagy részében, de az utolsó két meccsen azért erősen akadozott. Talán a legnagyobb probléma az volt, hogy Ben folyamatosan Brown irányába próbált passzolni, illetve Bryant játéka is bőven elmaradt a korábban megszokottól.

Most vissza kell térni az alapokhoz. Egyrészt nagyon fontos, hogy az OL nem engedheti Ben közelébe a Bengals pass rushereit, akik közül idén különösen Carlos Dunlap és Geno Atkins akik igazán életveszélyesek. Persze azzal még nem oldódik meg minden baj, ha sikerül időt adni Bennek. Az előző mérkőzésünkön, szűk egy hónappal ezelőtt a Ben-Miller kapcsolat volt különösen gyümölcsöző. Miller 10 elkapása folyamatosan jelentette az első kísérletek lehetőségét és két goal line szituációnak illetve Boswell remek játékának köszönhetően sikerült pontokat tenni a táblára. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a Bengals secondary igencsak foghíjas volt december 13-án. Ezúttal Adam Jones és George Iloka is pályára lép.

Támadó oldalon biztosan hiányozni fog Andy Dalton és a mérkőzést McCarron fogja kezdeni. Az egykori Alabama játékos nincs könnyű helyzetben, mert bár remek támadófal van előtte, a futások nem igazán mennek a csapatnak. Márpedig McCarron nem az a QB, aki könnyedén kiráz 300 yardokat. Hiába a remek célpontok Green vagy Sanu személyében, néha bizony a viszonylag könnyebb labdákat sem tudja célba juttatni. Viszont nem szabad elmenni az eddigi teljesítménye mellett, mert újoncként a 66,4%-os pontossága és a 97,1%-os rate-ingje is igencsak szép teljesítmény. Daltonról már tudjuk, hogy mire képes prime time és play off mérkőzéseken, McCarron-t viszont még nem láttuk ilyen nyomás alatt játszani. A legvalószínűbbnek azt tartom, hogy a Steeelers egyébként is a futás ellen igazán hatékonyan dolgozó védelme, megpróbálja teljesen lezárni az utat Hill és Bernard elöl, ezzel passzolásra kényszerítve McCarron-t. A védekezés kulcsa minden valószínűség szerint ismét a labdaszerzés lehet, amely ha nem sikerül, az acélvárosi csapat rendre vereséget szenved.

Hosszú évek után viszont idén komolyat emelkedett a szerzett labdák száma a védelemnél. 17 interception és 13 fumble-t szedtek össze, míg tavaly ez összesen 21 volt. Ráadásul a sack-ek számában is jelentősen sikerült fejlődni, a tavalyi 33-ról 48-ra. Érdemes egyébként megjegyezni, a legjobb pass rusher a Steelers-ben a statisztikák szerint a 37 éves James Harrison, aki 157 olyan snap-nél volt pályán ahol a pass rush volt a feladata és ebből 27 alkalommal oda is tudott érni az irányítóhoz. Sajnos a többi pass rusherünk messze van az elit teljesítményétől, így ismét nagyon sok kell majd a két kiváló DE-től. Heyward és Tuitt nagyszerű éven vannak túl és még sok potenciál lehet bennük ha több támogatást kapnak kívülről. Rajtuk kívül bízhatunk még a változatos bliccekben is, hiszen ezek olvasása különösen nehéz lehet az első rájátszás meccsére készülő McCarron-nak.

A Steelers tehát a futások lezárására és labdaszerzésekre készül, Cincinnati-Bengals-term-Green-doubtful-for-WC-gameközben viszont nem szabad elfelejteni, hogy a másik oldalon is remek védők vannak. Brown-t minden bizonnyal Jones őrzi majd, Bryant-re pedig Kirkpatrick figyel majd. Így ismét Wheaton vagy DHB kaphat nagyobb figyelmet Roethlisbergertől, esetleg Miller számíthat több labdára, bár abban biztos vagyok, hogy a Bengals védelme tanult az előző mérkőzésből és jobban figyel majd a TE-re. Mindenkire biztosan nem fognak tudni figyelni, úgyhogy ezt könyörtelenül ki kell használni, mert nekik is megvan a fegyverük, különösen Green személyében, akivel szemben legutóbb Blake védekezett. A liga legrosszabb cornerback-je természetesen nem is tudta megoldani feladatát, igaz ez Green-nel szemben a jobb cornereknek sem szokott sikerülni. Ismét pályára lép Eifert is, aki rendkívül veszélyes célpont, különösen a nagyon gyenge TE védekezésünk miatt.

Csak tökéletes játékkal lehet továbbjutni a labda mindkét oldalán. +7C várható, tehát nem lesz nagyon hideg, viszont esély van esőre is. A Paul Brown Stadion sok szép kellemes emléket jelent számunkra, úgyhogy reméljük most ismét odaverünk egy hatalmasat a Cicáknak, akik maradnak a hagyományoknál és rögtön a Wild Card kör után golfozni indulnak. 10 évvel ezelőtt szintén ebben a körben, amikor a Steelers 6., a Bengals pedig 3. kiemelt volt, egy emlékezetes meccsen már megvertük őket, úgyhogy most lehet folytatni a szép hagyományt. Az akkori csapatból a Bengals-ban már nem játszik senki, csak az edzők között van olyan, aki akkor a csapatnál volt. Nálunk viszont még  Ben Roethlisberger, Heath Miller, James Harrison és Greg Warren is a csapatban van.

A Bengals legutóbb 25 évvel ezelőtt nyert rájátszás meccset, a Houston Oilers ellen. A Steelers 2010-ben a Jets ellen nyerte utolsó PO mérkőzését, amivel bejutott a SB-ba, ahol a Packers állította meg. Eddig egyébként csak 3 alkalommal kaptunk ki a Bengals-tól a 2000-ben átadott új PBS stadionban.

Marvin Lewis mérlege a rájátszásban: 0 győzelem és 6 vereség. Tomlin mester mérlege: 5-4

Here we Go!!!

 

 

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

Feliratkozás

Feliratkozás az email levelezőlistára, hogy megkapja az újításokat.

17 hozzászólás neki “Lássuk hát mire megyünk a PO-ban”

 1. tiga kategória: 08/01/2016 #

  GO STEELERS !!! Csak négy meccs. Ha a labdára vigyáztok az első meglehet.

 2. Vladimir kategória: 09/01/2016 #

  Annak örülök, hogy a médiában nem vettük fel a kesztyűt ismét ezzel a tahó burficttel. Nagyon kemény meccs lesz, a fölösleges bunyót minimalizálni kell, nem szabad fölös 15y-t adni nekik.
  “If you can’t run the ball in the playoffs, you’re in trouble,” Bengals offensive tackle Andrew Whitworth said. ->
  ez ránk is igaz. Fitzről ódákat zeng mindenki, Todmant már láttuk villogni, most lehet megmutatni!

  Game day baby :-D, indulhat a bizsergés!!

  • Klaci79 kategória: 09/01/2016 #

   hát igen, mindkét oldalon a futójátékot fogják erőltetni, de könnyű nem lesz az biztos…ha most lenne Bell, szerintem 6 pontos favoritok lennénk és simán győznénk is, de ugye nincs, így 2 pontos favoritról kell valamit csinálni és ehhez van, egy papíron mindenképpen tökéletes passzjátékunk…nagyon nehéz lesz és remélem a Cinci hozza a szokásos one and done formáját, mert az sokat segíthetne 🙂

   • Fizel Zoltán kategória: 09/01/2016 #

    Laci az úgyis a Cinci nyer kimaradt. Hát hogyan edzettél egész héten? 🙂

    • Klaci79 kategória: 09/01/2016 #

     arra itt nincs szükség…

     • Klaci79 kategória: 09/01/2016 #

      de egyébként meg úgyis 😀

 3. Vladimir kategória: 10/01/2016 #

  Ilyet b+, kabaré, érthetetlen. Menny és pokol,ááá. Annak azert örülök h ez a “mèszáros” iq bajnok és kis barátja most a csapattársai szemébe néz sz öltözőbe…. Brownnak már kevésbé, tuti agyrázkodás. Huuhhh szürreális meccs, fel kell dolgozni.

 4. Menyus kategória: 10/01/2016 #

  Brutális! Megérdemelték a vereséget, megérdemeltük a győzelmet.

 5. Vladimir kategória: 10/01/2016 #

  Gusztustalan meccs volt ahol az offense ergya volt a befejezésekkor. A védelemé most a meccslabda mert a legjobbkor szereztek bogyokat es fogtak végig a futást. A végén ők is elfáradtak… De ilyet még nem pipáltam ami az utolso mp-kben történt…. Nem térek magamhoz. BEn gyógyuljon meg mert Jonesszal min chance sincs Denverbe

  • Klaci79 kategória: 10/01/2016 #

   elképesztő meccs volt ez….innen bármi történik, szerintem ez az év már hatalmas pozitívum…Bell, Pouncey, Beachum nélkül, 2. körös CB-nk nélkül, meg Ben sérüléseivel, a rúgókérdésekkel…őrület ez az egész év

 6. Menyus kategória: 10/01/2016 #

  Most nézem újra az utolsó negyedet, ez a Burfict beteg. Nem létezik, hogy ennek az ámokfútó ámokfutásának nincs következménye. Végül is lett…

 7. Vladimir kategória: 10/01/2016 #

  Büszkék (a viselkedesre) mi sem lehetünk, Shazier hasonloan ko-zta Gio-t -pedig szenzáciosan játszott mindenütt ott volt a pályán- Porternek sem szabadott volna ott téblábolnia, a Munchak affér….szoval ujabb szimpatizánsokat nem nagyon szereztünk.

  • Klaci79 kategória: 10/01/2016 #

   mondjuk szerintem Shazier csak nagyot akrt ütni, de nem akart sérülést okozni, Burfict viszont tisztán látszik, hogy azt akart…de ettől még lehet nem leszünk népszerűbbek, de igazából leszarom 😀
   nekem nagyon tetszett a meccs

 8. SoBa kategória: 10/01/2016 #

  Most akkor mi van Brown-al?

  • Klaci79 kategória: 10/01/2016 #

   állítólag jól van, de van ilyenkor egy protokoll, amin kötelező átmenni és ezt semleges szakértők végzik

  • Vladimir kategória: 10/01/2016 #

   Állitolag rendben lesz Denverre Dulac twittje alapján.

 9. SoBa kategória: 10/01/2016 #

  Koszi!Maris jobban erzem magam:)