Korai offseason összefoglaló

ARLINGTON, TX - FEBRUARY 06: A Pittsburgh Steelers helmet sit in the endzone before the Steelers take on the Green Bay Packers during Super Bowl XLV at Cowboys Stadium on February 6, 2011 in Arlington, Texas. (Photo by Ronald Martinez/Getty Images)


Javában zajlik az offseason, az élet nem állt meg a mérkőzések hiányában sem. Nézzük mik történtek a közelmúltban, amiről érdemes említést tenni, s kik azok akikről lassan utoljára írhatunk Nektek 😉

– Nem Mike Munchak (Broncos) volt az egyetlen távozó edző a Steelers-től. Külső LB edzőnk Joey Porter, és RB edzőnk, James Saxon is távozott. Az eddigi asszisztens O-line edző Shaun Sarrett kapta meg a pozíciót Munchak után, segítője egy új arc, Adrian Klemm lesz. A futókkal foglalkozó szakember szerepét ezentúl Eddie Faulkner tölti majd be, aki a North Carolina State-en többek között Jaylen Samuels futónk edzője volt éveken át. A külső linebackerek pedig nem kaptak új arcot, nekik a következő szezonban Keith Butler fog majd duplán dirigálni. Senior Defensive Assistant / Secondary coach-ként pedig Teryl Austin érkezett a Bengalstól, remélhetőleg a pennsylvaniai levegő gyorsan elfelejteti vele a tavalyi évet, amikor is a Bengals egysége az egyik legrosszabb volt evör. Ő majd Bradley és valószínűleg az egész védelem munkáját segítheti.

Jó pár játékos érkezett, vagy kapott egy szerződést, amivel bizonyíthatnak majd a training campben. A teljesség igénye nélkül, az ismerősebb arcok a következők: Keion Adams LB, Zach Banner T, Kameron Canaday LS, Jordan Dangerfield S, Bucky Hodges TE, Trey Griffey WR, Lavon Hooks DL, Tevin Smith WR,
Az ismeretlenebbek: Kevin Rader, Brogan Roback, Diontae Spencer, Ka’Raun White.

– Negatív hírek is felszínre szivárogtak időközben, kevésbé csendben.

“Hulk AB Hogan” kihirdette, hogy ő kvázi nem itt akarja megkezdeni a következő szezont. Nyilván elmondta, hogy Mr Tomlin és Mr Roethlisberger sem bánik vele úgy, ahogy egy primadonnával kell, így nincs maradása. A Bengals elleni utolsó forduló óta hisztiző sztárelkapónk ezen a héten már hajlandó volt felvenni a telefont a Steelers tulajdonosának, össze is futottak egy baráti talira Miamiban. A Mr Rooney-val történt találkozásuk csak megerősítette mindkét felet arról, hogy tovább kell lépni. AB várja a minél több garantált pénzzel jelentkező csapatokat… Colbert azonban hűvösre tette a játékos (és ügynöke) vágyait, a tárgyalásokba sok beleszólása nem lesz, és csakis akkor cseréljük el, ha megfelelő ajánlatot tesznek le érte az asztalra. (ez a hírek szerint minimum egy első kör). A mai NFL társadalmat nézve, lesz olyan idióta csapat aki ezt megadja, szóval Adiós.
Brown elcserélésével jobb esetben egy draft pick + egy játékos jöhet, az elküldésével felszabadított 1 millió USD nem sok, de még mindig több a semminél. 03/17-én lenne esedékes számára egy 2.5 milliós roster bónusz, senki ne lepődjön meg ha azt már nem utaljuk…

Le’Veon Bell hasonlóan szakadt cipőben jár, mint a spanja, így ő is pénzt szeretne keresni most már végre, nem is éri be 2 év/ 50 milliónál kevesebbel, bevallása szerint. Ezzel nincs is semmi gond. Azzal már kicsit több, hogy a hírek szerint 15kg felszaladt a rap lemezek felvételeinek hatására, így adva egy kis plusz “motivációt” a többi csapatnak, hogy leigazolják. Voltak olyan hírek, miszerint esetleg kap egy transition tag-et tőlünk, azonban mielőtt belemennénk a részletekbe ezzel kapcsolatosan, Colbert ki is hirdette gyorsan, hogy nem lesz itt semmiféle tegelgetés, Bell március 11-től tárgyalhat majd bárkivel, a hírek szerint az Eagles, Buccaneers, Jets trió komolyan fontolgatja az évezred üzletét. Lets go. Bell után egy kompenzációs pick ütheti majd így a markunkat, amiből lehetőleg egy futást kiválóan fogó LB-t szerzünk :)))))

Ha már lúd, legyen kövér alapon Morgan Burnett is távozni szeretne. Nyilván ő nem érdemelt ki akkora publicitást mint az előbb említett társai, azonban nagyon rosszul érzi magát, ugyanis szerinte nem ott játszattuk, ahol ő tudna játszani. Kár, hogy Green Bayben éveken át hasonló szerepkörben tetszelgett, szóval nem lesz kár érte ha elengedjük, látva a teljesítményét.

Colbert közben elmondta azt is, hogy Roethlisberger az igazi vezér a csapatban, 2 Super Bowl gyűrűvel, aki nem hallgat rá, magára vessen. Bárkit challenge-re hívhat nyilvánosan, akár őt is. Boswellről is szót ejtett a GM, miszerint kiváló rúgó volt tavalyelőtt, nyilván ezért is kapott egy hosszabb szerződést. Tavaly azonban mindent elcseszett. Támogatjuk abban, hogy visszataláljon pro bowler önmagához, kezdetnek egy kis versenyhelyzettel és pár kihívóval a TC-n. Brown távozása után még nem tudja, hogy milyen hatással lehet ez Juju Smith-Schuster teljesítményére, de annak idején a special teamben feltűnő AB-ről sem tudhattuk, hogy mire lesz majd képes. Sajnáljuk, hogy várhatóan nem itt fejezi majd be a Hall of famer magasságok beli karrierjét. A szokásosnál mozgalmasabb szabadügynök piac nézhet ki a csapatnak.

Ha már free agency, a fontosabb szabadügynökeink a következők:
(akikkel még nem kötöttünk új szerződést)
Ramon Foster OL
Tyson Alualu DL
Jordan Berry P
Anthony Chickillo LB
Coty Sensabaugh CB
D Heyward-Bey WR
LJ Fort LB
Xavier Grimble TE
BJ Finney OL
Eli Rogers WR
Jesse James TE

A további történéseket természetesen közvetítjük felétek.
((UI. Flacco báró ezentúl Denverben károg majd…))

Facebook hozzászólás

Hozzászólás