Hazai pályán az Óriások ellen

steelers-vs-giants

Giants @ Steelers
Elérkeztünk a szezon azon részéhez, amikor már nem fér bele több baki, muszáj győzni a hátralévő találkozókon, ahhoz, hogy a playoffba kerüljön a csapat. A múlt heti könnyed Colts verést követően hazai pályán fogadjuk a New York Giants együtesét. Több szempontból sem ígérkezik könnyűnek a találkozó. Az amit az elmúlt hetekben nyújtottunk a 0-12- es Cleveland ellen és a Luck nélküli Colts ellen, szinte borítékolhatóan nem lesz elég az Eli Manning, Odell Beckham Jr, Landon Collins nevével fémjelzett, hatos győzelmi szériával érkező óriásokkal szemben.

A vendégek pechjére a 8-3-as mérlegük ellenére sem vezetik a csoportjukat, hiszen ott található a ligaelső Cowboys is. A rájátszásra nagyon jó esélyük van, de nem kényelmesedhetnek el a szezon végére sem. Amilyen nehezen indult számukra a szezon, annyira belejöttek az utóbbi hetekben. Támadásban nem meglepő módon Eli Manning-re és elkapóira támaszkodnak, futást tekintve viszont csak utolsó előttiek a ligában. Eli Manning idén 20 TD-t és 10 INT-t dobott, ahogy eddig mindig, úgy most is megjósolhatatlan milyen formában lép pályára. Labdáit egy elég jó receiver sor szedegetheti össze majd, Odell Beckham Jr, az újonc Shepard, illetve a visszatérő Victor Cruz személyében.
hqdefaultA két tight end, Tye és Donnell pedig a sokoldalúságot, taktikai repertoárt hivatottak bővíteni. Nem számottevő a futójáték a támadásaikban, sokkal inkább a no huddle offense-t szeretik használni, így fárasztani a cserétől megvont védőket. A Giants sok pénzt költött idén a védelem megerősítésére, ott is leginkább az első vonalra. Olivier Vernon érkezett Miamiből, Damon Harrison pedig a Jetstől. Fel is javult az egység, ötödik legjobb csapatként állítják meg az ellenfél futásait. Az említett két játékos mellett Jason Pierre-Paul és Johnathan Hankins alkotják még a DEF frontot, nagyon jó munkát végezve. A Giants gyengébb pontja a secondary, ahol viszont idén abszolút playmaker-ré vált a safety Landon Collins. 87 szerelés, 10 leütött passz, 3 sack, 5 Int (egy visszahordott TD)… & még  messze nincs vége a szezonnak. Polamalu hasonló számokat produkált 2010-ben, mikor is a szezon legjobb védőjének választották! A corner sorban a szintén frissen igazolt Janoris Jenkins az aki kiemelkedő teljesítményre is képes.

Ami a mi oldalunkat illeti, DeAngelo Williams-en (és persze a Wheaton- DHB duón) kívül mindenki hadra fogható. Szükség is lesz a BIG – B remek játékára, hiszen muszáj lesz pontokat felpakolni a táblára.
0df33710b936810732ff43b3168cb668

Amennyiben elég időt kap Roethlisberger, biztosan meg fogja találni célpontjait, ez egy kulcs lehet a győzelemhez. Bell futásokkal nyilván próbálkozunk majd, amennyiben azonban sikerrel állítják meg, egyáltalán nem lesz meglepő, ha Bell egy sorral feljebb, elkapó pozícióból indul. Brown-tól kellenek majd a megbízható elkapások, remek játékok (TD-k?). A többi célpontnak muszáj lesz előlépni, el kell érnünk, hogy ne csak Brown-ra és Bell-re figyeljenek. Ebben nagy segítség lehet Rogers, Coates, Green, James, de akár még Hamilton is.
A nagyobb kérdés a védelemmel kapcsolatos (szokás szerint sajnos). Egyszerűen muszáj lesz megállítani a passzjátékot, és nyomást gyakorolni Manningre. Láthattuk, hogy ha gyorsan nyomás alá kerül, képes akár 3 INT-t is dobni egy találkozón, ami nyilván nem jönne rosszul. Az elkapóknak nem engedhetünk nagy játékokat, legfőképp Beckhamet illene megállítanunk azonnal az elkapás után. Hajlamos rá, hogy eluralkodjon rajta a frusztráltság ha az „arcába másznak”, ezt kellene kiviteleznünk lehetőleg büntetések nélkül. Burns, Cockrell, Gay, Mitchell és Davis is muszáj, hogy jól összpontosítsanak, és kiválóan játszanak a secondaryben.

Biztos, hogy mindkét csapat elkövet majd mindent a siker érdekében, én a Cowboys elleni találkozóhoz hasonló színvonalú ütközetre számítok, fordított eredménnyel. Szerencsénkre a Sport Tv élőben közvetíti a mérkőzést vasárnap 22:30 órától. A találkozó természetesen a Dezsőben is követhető lesz.

Lobogjanak azok a sárga törülközők!!!

bw8hbwrcmaaaysq

 

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

2 thoughts on “Hazai pályán az Óriások ellen

  1. Sziasztok,
    szinte semmit nem tudok erről a sportról, de véletlenül épp tegnap érkeztem Pittsburghben és elképesztő a hangulat, szinte az egész belváros Steelers mezben van, órák óta járkálnak az emberek, volt aki egy utcasarkon mikrofonon énekelt valami szurkolódalt, a járókelők pedig bele-belecsatlakoztak…..
    KK

    1. Szia. Nem is tudod milyen szerencsés vagy, hogy ott lehetsz. Sokan ezen oldal olvasói közül vágynak ki egy hazai meccsre. Pittsburgh szerintem egy nagyon szép kisváros (amerikai mércével persze), ami élhető is. Én nagyon megszerettem, pedig csak pár napot voltunk ott.

Comments are closed.