Előzetes: Titans – Steelers (MNF)

Ezen a héten hétfőn Monday Night Football keretében játszik mérkőzést a Steelers a Titans ellen Tennesseben. Meglepően sokszor, 76-szor találkozott a két együttes egymással (régen Houston/Tennesse Oilers), az állás 44-32 a pittsburghiek javára. Az legutóbbi mérkőzésüket a Titans nyerte 16-9-re, de Big Bennek ennek ellenére ez is emlékezetes volt, ezen az estén elérte karrierje során a 30.000-dik passzolt yardot.

Múlt héten csúfos vereséget szenvedtünk a Jetstől, az egyik legrosszabbul álló csapattól. Tipikus példája volt ez a már jól ismert „a Steelers ismét elalszik” forgatókönyvnek. 4-szer adtuk el a labdát, a támadófal mintha ott se lett volna, a passzok pontatlanok voltak, kihagyott kötelező FG és összességében hiányzott a lelkesedés az egész csapatból. Ebből többet nem is lehet kihozni. A Tennessee a legutóbbi mérkőzésén a rookie irányító, Mettenberger 179 yardot passzolt a Ravens ellen, végül 21-7-es vereséget szenvedett. A Titans offense jelenleg 31. a ligában, ami nem csak az újonc QB-nak köszönhető, hanem annak is, hogy nincs megfelelő, elit célpontja sem. Ezt kellene a Steelers secondarynek kihasználnia, és pár INT-tel javítani a múlt héten elrontott TO mutatót.

A Titans jelenleg 2-7-tel áll, és mivel mi a leggyengébb csapatok ellen nem tudjuk hozni a kötelezőt, ez számunkra rossz hír. Szinte teljesen fordítva működünk. A Steelers ezután Bye weekre megy, és a hétfő éjjeli eredménytől függetlenül bőven lesz min elgondolkodnia csapatunknak. Kijelenthető, hogy a Playoff, vagy a további játékaink sorsa azon múlik, hogy mennyire talál magára a csapat ez alatt a pihenő alatt.

Steelers-Titans

Nézzünk meg pár statisztikát: Antonio Brown 1. legtöbb elkapott yard, Big Ben 2. legtöbb passzolt yard, LeVeon Bell 3. legtöbb futott yard, és Lawrence Timmons 3. legtöbb tackle a ligában. Ilyen statisztikákkal favoritok lehetnénk, ehelyett 6-4-gyel a harmadik helyen állunk csoporton belül, míg a ligában összesítésben csupán 15-ödikek vagyunk. Természetesen, mint nézők tudjuk, hogy mennyire pocsék az acélvárosiak teljesítménye a red zoneban, ami meg is magyarázza a jelenlegi állást. Pontok nélkül nincs győzelem.

Pár szomorú tény:

A valamikor híres Steelers Defense már annyira nincs sehol, hogy nem is létezik, a statisztikák szerint sem. Maximum az emlékeinkben, vagy talán a jövőbeni reményeinkben a mostani fiatal generációban. Kijelenthetjük, ettől a Steelers D-től már csak annyira félnek, mint egy átlagos D-től. Sackek, és siettestés csak elvétve vannak. Hogy egy klasszikust boncolgassunk, ez a védelem így biztos nem képes megnyerni a bajnokságot. Most kissé siralmasnak írtam le a helyzetet. Persze ott a kötelező, megcsináljuk, múlt héten sem kaptunk sok pontot, ennek ellenére, mint Steelers szurkolónak, hiányzik, hogy ebben legyünk a legjobbak!

Az Offense fal szintén messze van a ligaelittől, ha a múlt heti teljesítményt nézzük, azzal még Playoffba sem lehet jutni.

Mindezek mellett a Titans védelme összességében a liga középmezőnyében helyezkedik el idén, a legtöbb tekintetben statisztikailag sajnos veri a Steelersét, ezért Big Benéknek már az elején meg kell mutatni, hogy ezen az estén esélyük sincs ellenünk.

Hogy mi lesz a mérkőzés kimenetele? A papírformát ugyan tudjuk, és azt is, hogy ezeket a meccseket veszítjük el legkönnyebben. A kulcs egyszerű: A mérkőzés első másodpercétől az utolsóig ott kell lenni fejben, és megtartani a labdát!

Nem játszik Polamalu, Shazier, McLendon, Shamarko és Ike Taylor sem, nekik lesz idejük gyógyulni és pihenni a Bye week alatt.

Addig is GO STEELERS!

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

10 thoughts on “Előzetes: Titans – Steelers (MNF)

 1. Pár gondolat:
  Tökéletes 4. negyed
  Tökéletes Bell
  És egy pillanat amikor Ben TD-t dobott Brownnak a támadófalat úgy gyűjtötte maga köré mint a tyúkanyó a kiscsibéit.

  1. + “elit” 😛 O fal a 4. negyedben. Engem nagyon megleptek, DeCastro monster üzemmódban húzott!! És Keisel, igaz nem volt sack-je de nagyon hatékony volt, 36 évesen ereje teljében tolja!
   Blount meg egy p@cs, remekül meghálálta Bell-nek hogy elvitte a füves balhét!
   Mitchell is inkább foglalkozhatna a jó játékkal, (mert az azzal még adós) szájkarate helyett!
   Jól jön a pihenés, a defense teljesen felépül és mehet a hajrá.

 2. Még valami,a Blount ügy kapcsán.Mégpedig a döntések amiket meghozunk.
  Brown vagy Wallace.Kétféle mentalitás az egyik tele alázattal a másik már koránt sem.Nézzünk rá a statisztikákra.Mára nincs olyan szegmens amiben jobb lenne Wallace.
  Nagyon sajnálom Blountot,mert úgy néz ki nagy szükségünk van egy ilyen rombolóra.A másik kérdés, milyen hatással lesz ez Bellre?Erre jelen pillanatban senki nem tudja a választ.Most kell egy nagybácsi hogy útba igazítsa.Remélem Uncle Ben megoldja.
  Ja és kell egy erőfutó mihamarabb.

 3. Nem nagyon megy nekünk az az erőfutás…úgy tűnik vagy jól megy a fal közepe és akkor Bell halad vagy nem tud a fal utat nyitni és akkor Blount is megakadt…úgyhogy nem egy erőfutóra kellene a hangsúlyt tenni, hanem valakire, aki átveszi a labdacipelést időnként Bell-től és még így is tudunk haladni.

  1. Van benne igazság,de ha csak kicsi a rés akkor egy erőfutó jobban át tud törni,és a FB-n bemutatott Harris csak kamion méretű résen futott mindig.Bell szintű futó pedig ritkaság a szabad piacon.

Comments are closed.