Előzetes: Steelers-Eagles

Két hetes szünetet követően az állami vetélytárs ellen lép pályára a Steelers. 

Az ellenfél

A sasok kikaptak a Cardinals-tól, három győzelmüket pedig összesen 4 pont különbséggel aratták, maga a 3-1-es mérleg azonban elégedettséggel töltheti el a csapat szurkolóit, főként úgy, hogy a Ravens és a Giants is ellátogatott már Philadelphiába. Az eredményekből is látszik, hogy az Eagles még nincs csúcsformában, de a tény, hogy így is felül tudták múlni az AFC jelenlegi egyik, ha nem a legjobb gárdáját, valamint a regnáló bajnokot, jól mutatja Andy Reid együttesének erejét. A Steelers idei legnehezebb mérkőzéseinek egyikeként tekinthetünk a pennsylvaniai derbire.

Offense

Az első néhány fordulóban a philadelphiai támadóegység legnagyobb problémáját a turnoverek jelentették, múlt héten azonban a futójátékra került jóval nagyobb hangsúly, és ennek köszönhetően sokkal konzisztensebben működött az offense. Főként Michael Vick profitált ebből, aki a nyitómeccsen például 4 interceptiont is dobott, a Giants ellen viszont – kihasználva, hogy lényegesen csökkent a vállára nehezedő teher – idei legkiegyensúlyozottabb teljesítményével állt elő. Az első négy fordulóban LeSean McCoy ligaszinten a harmadik legtöbb yardot futotta 384-gyel, és mivel a Steelers run defense eddig korántsem a megszokott hatékonysággal működött, van miért tartanunk az Eagles running backjétől. A sasok támadófalában a bal oldali guard Evan Mathis és a jobb oldali tackle Todd Herremans a legbiztosabb pont (mindketten posztjuk legjobbjai közé tartoznak), a második héten megsérülő, és a szezon hátralévő részét kihagyni kénytelen kezdő center, Jason Kelce helyére lépő Dallas Reynolds viszont az eddigiekben nagyon gyengén teljesített, és az LT pozíció is kérdőjeles, ahol Demetress Bell vagy a sérülésből visszatérő King Dunlap fog kezdeni. Vick legfontosabb célpontja DeSean Jackson és a tight end Brent Celek, de a sérülések által hátráltatott Jeremy Maclin játékában is bármikor benne van a kiugró teljesítmény.

Defense

DeMeco Ryans érkezésével stabilizálódni látszik az Eagles védelmének kritikus pontja, a linebacker-sor. A Texans-tól trade útján megszerzett játékos azonnal vezéregyéniséggé lépett elő (22 szerelés, 1 sack, 1 interception, és 2 pass break-up szerepel eddig a neve mellett), de a második körben draftolt Mychal Kendricks is magabiztosan teljesít már újonc évében. A védőfal a szokásos minőséget képviseli, a Trent Cole fémjelezte egység az egyik legjobb defensive front a ligában. A pass rush hatékonyságának is köszönhetően a secondary látványos javuláson ment keresztül: safety poszton még mindig komoly hiányosságokkal küzd Juan Castillo védősora, ellenben a Nnamdi Asomugha, Dominique Rodgers-Cromartie, valamint a rookie Brandon Boykin által alkotott cornerback trió eddig megbízhatóan látja el feladatait. Az ellenfelek mindössze 65.6-os QB ratinggel rendelkeznek a Philly védelmével szemben, ami az egyik legalacsonyabb mutató az egész NFL-ben.

Sérültek

Harrison, Polamalu, és Mendenhall a hét folyamán végig teljes értékű edzésmunkát végzett, így minden valószínűség szerint ott lesznek a pályán az Eagles ellen. A szintén sérüléssel bajlódó Gilbert is edzeni tudott, így a csapat teljesen egészséges kerettel várhatja az állami rivális érkezését. A túloldalon a már említett King Dunlap, a defensive tackle Derek Landri, valamint a safety Colt Anderson játéka kérdéses, de valószínűleg mindhárman pályára léphetnek. Akeem Jordan az egyetlen, aki biztosan kihagyja a találkozót.

Mire figyeljek

1) Visszatérők – Szinte biztosan kezdőként kaphat szerepet a legutóbbi két meccset kihagyó Polamalu, valamint idén először pályára léphet Harrison és Mendenhall is. Sok múlik azon (a hosszútávú terveket is figyelembe véve), hogy a három kulcsember visszatérése mekkora javulást tud hozni a Steelers alulteljesítő védelmében, illetve futójátékában.

2) Pass protection – Az új támadósémában, a gyorsabb passzoknak köszönhetően a Raiders ellen nagyszerűen védte a támadófal Bent, az oaklandi front seven azonban nem képvisel túl magas minőséget. Ezúttal a liga egyik leghatékonyabb pass rusher egységével állnak majd szemben Pouncey-ék.

3) Elkapók és cornerbackek – Wallace-t és Brownt az az Asomugha – Rodgers-Cromartie tandem fogja őrizni, melynek előbbi tagját az egyik legjobb CB-ként tartják számon, míg utóbbi négy meccs alatt 3 interceptiont és 3 levédekezett passzt jegyez.

Vasárnap 19 órától mindenkit várunk közös meccsnézésre a Chiliben.

Írta: Vass Ádám

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

39 thoughts on “Előzetes: Steelers-Eagles

 1. Indianapolis Colts – Green Bay Packers
  tipp: GB Packers
  odds: 1,30
  kezdés: 07.10.12 19:00

  Pittsburgh Steelers – Philadelphia Eagles
  tipp: Pittsburgh Steelers
  odds: 1,55
  kezdés: 07.10.12 19:00

  San Francisco 49ers – Buffalo Bills
  tipp: SF49
  odds: 1,20
  kezés: 07.10.12 22:25

  Drukkoljatok 😀 😀

  1. Na majd amikor a Bills elveri a 49erst, akkor olyan jót röhögnék, de sajnos ezt már élőben nem tudom megtenni, mert az később lesz. 🙂

 2. egy kabaré ami folyik
  a bírók minden lófaszt befújnak, 1 negyed alatt majd 60 yard büntetés és még hátra van másfél perc
  ezen fog elmenni a meccs, ha elmegy, mert kúrvára TD lett volna a drivevégén a Philly 35-öséről, de nem minekünk a saját 30-asunkról kell puntolni

 3. Hát Katinka… az sem érdekel ha megveri a Bills a 49ers-t, hisz a GB nem tudott megverni egy Colts-ot… 🙁 így a fogadásomnak annyi, tényleg jobban jártam volna a Cleveland vs. NY Giants meccsel :DDDD

Comments are closed.