Előzetes: Jets – Steelers

Újra eljött a hétvége, újra láthatjuk oly szeretett csapatunkat megmérkőzni. Ezúttal a Jets lát minket vendégül a Metlife Stadionban. A két csapat eddig 23-szor találkozott egymással, a mérleg 19-4 a Steelers javára. A legutóbbi 3 találkozót a Steelers nyerte, köztük a 2010-es AFC döntőt.

Idén a Jets nem szerepelt valami fényesen, első héten győzni tudott a Raiders ellen, azóta viszont egyszer sem sikerült ezt megismételnie. Múlt héten a Chiefs ellen megszerezték a nyolcadik vereségüket egymás után. A legutóbbi mérkőzésen Michael Vick először volt kezdő a szezonban, végül majdnem 200 yardot passzolt, és 1 TD-t szerzett.

A papírformát már most elkönyvelhetnénk, azonban tudjuk, a Steelers nem egyszerű csapat, a leggyengébbek ellen is képesek vagyunk elvérezni. Ezért semmit ne vegyünk biztosra, és legfőképp, ne vegyük könnyen ezt az akadályt sem!

A Steelers talán sose látott teljesítményt nyújtott az utóbbi 2 mérkőzésen. Noha 2 játék még nem nevezhető szériának, azért reméljük, hogy ezen a héten is folytatódhat a győzelmi menetelés. Big Ben az elmúlt 2 mérkőzésen 12 TD passzt adott, ami rekord az NFL-ben. De nem lesz könnyű dolga a Steelersnek, ha ezt meg akarja ismételni, a liga 6. legjobb Defense egysége még beleszólhat a dolgok állásába. Jó esélyünk van viszont a redzone-ban, mivel a Jets védelme itt az egyik legrosszabb, egész pontosan a 30. Mivel a Steelers támadójátéka a redben az első hetekben nem igazán volt kielégítő, talán ez most egy kis könnyebbséget adhat. Ahol viszont a Jets alkothat, az a futójáték, és ugyanis ők az egyik legtöbbet futó csapat a ligában.

Most beszéljünk a Steelersről! Azt hiszem mindenki látta az elmúlt hetek parádés játékait, így elég csak számokban kifejeznem magam. Ravens ellen 376 megtett yard, 6 TD, Colts ellen 7 TD, 639 megtett yard. De mivel mindenki csak ezeket a számokat szajkózza, folytatnám: Lawrence Timmons, eddig 78 tackle. James Harrison elmúlt 2 mérkőzés, 4 sack. Elmondható, hogy mindkét csapategység nagyszerűen teljesített. A sikerszéria folytatható, különösen labdaszerzés esetén, amire minden esély megvan, hiszen a New Yorkiak -15-ös turnover mutatója a legrosszabb a ligában. Persze ez még Geno Smith ideje alatt történt, így mindez változhat.

Sajnos sérültek most is vannak, Polamalut, Shamarkot és Shaziert mindenképpen nélkülöznünk kell ma este. Ugyanakkor bízunk mihamarabbi gyógyulásukban, és a győzelem nélkülük is kötelező. Összességében, ha mindenki rendesen végzi a dolgát, és ott lesz fejben a játék elejétől a végéig, nem lehet gond, és ismét győzni tudunk majd. Most is mindenkit várunk a szokásos helyen, sárga törölközőstől természetesen! Addig is: GO STEELERS!

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

51 thoughts on “Előzetes: Jets – Steelers

 1. Ezt nem hiszem el!

  Nem láttam az uccsó két meccset a késői kezdés miatt, most meg ezt kell látnom?

  Gyenge O, gyenge D, 10-0, most meg egy fumble?

  Igaz messze még a vége, de akkor is…

 2. Ez remélem ilyen beetetés, h “hidd csak h van esélyed….” Kezdjünk el játszani!!! Direkt nem mentem fel, mert balszerencsét hozok. Most már akkor is, ha nézem?? 🙂

 3. rossz hívás volt a bírótól, mert egyébként az fumble volt Vicknél!
  mindegy megúsztuk a FG is kimaradt, fejben össze kell kapni magukat, mert Brown is szanaszét van látszik rajta!

 4. Haladtunk előre lépésenként ,erre megint egy IC. Ma este a fejekben nagy baj van. Lehet hogy az elmúlt két forduló után nőtt az elvárás velük szemben, és rosszul kezelik?Nem tudom…

   1. nem hiszem. A Jets semmi különöset nem csinál, nem adja el a labdát (!!) jól fut és kihasználta a hibáinkat!
    Négy eladott labda, pffff már régen kivégezhettek volna minket, de még meccsben vagyunk!
    Ez is sima INT erre elbuziskodja Gay!

Comments are closed.