Bengals kipipálva, NFL rekord beállítva

Vasárnap délután Cincinattibe látogatott a csapat és magabiztos győzelmet aratott a csoportvezető Bengalsal szemben. A mérkőzés hamar eldőlt: egy rendkívül látványos és hosszú nyitódrive-ot a Steelers DeWill hatpontosával zárt le, majd a hazaiak próbálkozásánál Tuitt labdát szerzett (Dalton borzalmas passzát ölelte magához) és amikor az irányító szerelni próbálta a robusztus DE-et, eltört a hüvelykujja. Ezzel véget ért számára a meccs és minden valószínűség szerint legközelebb csak a PO-ban láthatjuk majd. A mérkőzés során egyébként a játékosok elég sokat foglalkoztak egymással és ebből most inkább a hazaiak jöttek ki rosszul. Bár a liga egyik legjobb védelme a Bengals-é most nem tudtak igazán mit kezdeni a Steelers játékával. Ezúttal nem volt szükség a hosszú passzokra, mert a futójáték is működött, ráadásul az elkapók sorban hozták az első kísérletek lehetőségét. Hogy nem lett nagyobb a különbség az főleg annak köszönhető, hogy amikor szűkült a terület, már elkezdett akadozni a játék. Boswell viszont nagyszerűen teljesített ismét és 4/4-re hozta a FG-okat. A Bengals azonban Dalton hiányában se adta fel és McCarron meg is találta Greent egy hosszú labdával. Greenen ismét Blake védekezett, akit könnyedén lerázott a kiváló elkapó. Igaz Mitchell se volt a helyzet magaslatán, de nagyon elgondolkodtató, hogy mégis mit várunk Blake-től, aki mellett folyamatosan kapják el a hosszú labdákat. green-blake

 

Az elmúlt meccseken már voltak próbálkozások és folyamatos rotációval próbálkozunk a secondary minőségének javítására, valahogy azonban mindig megtalálják a lyukat Blake mellett. Ezúttal is a cornerek közül Blake volt a pályán, de ha oda került rögtön próbáltak felé passzolni. Ennek ellenére a védelem által szerzett három interception és különösen a pick six, hatalmas teljesítmény. A Bengals 27 pont körül átlagol meccsenként és a csereirányító nem is mutatott rossz teljesítményt. Igaz az utolsó TD, már csak a szépségtapasz volt, a védelem nem tette oda igazán magát.

Brown egyébként az NFL történelmének hatodik olyan játékosa lett, aki három egymást követő évben is legalább 100 elkapást mutatott be. Ami még mindenképpen kiemelendő, az OL teljesítménye. Nem csak Ben megvédésében mutattak extrát, de a futásblokkolásban is. Egy időre a szívbaj kerülgetett, amikor Villanueva a földön maradt, de szerencsére később vissza tudott állni a fal bal szélére.

A két sack amit Ben benyelt főképp az irányító hibája volt. Az egyiknél több mint 4 mp-ig tartott a fal, mielőtt odaértek hozzá. A másik alkalommal Ben a végletekig kivárt a labda elkérésével, így Dunlap kiválóan elkaphatta a pillanatot, amikor Gilbert mellett el tudott menni egy hatalmas ugrással.

Mindent egybevéve remek játékkal nyertünk  bár hibák voltak, jó formában van a csapat és fontos, hogy ezt a formát továbbvigyük, hiszen csak akkor van valós esélyünk, a PO-ra ha már nem bukunk meccset.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

Feliratkozás

Feliratkozás az email levelezőlistára, hogy megkapja az újításokat.

2 hozzászólás neki “Bengals kipipálva, NFL rekord beállítva”

 1. Drazs kategória: 16/12/2015 #

  Blake játéka egyszerűen siralmas. Említettétek a picksixet, abban a playben pl. az egyik oldalon ugye Gay, a másikon pedig Cockrell védekezett, a slot recieveren pedig Boykin volt, meg is lett az eredménye. Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy Harrison miatt még pislogni sem volt sok ideje McCarronnak, hogy másik elkapót keressen, de nem tudom mi lesz így a maradék meccsen. A Ravens győzhető és a Browns sem hiszem, hogy nagy gondot jelent, ha nem alszunk el, viszont a Denvernek azért elég komoly fegyverei vannak. Sanders, Demaryius Thomas meg még Vernon Davis is… hát izgalmas vasárnap lesz az tuti.

  • Klaci79 kategória: 16/12/2015 #

   tökéletesen egyetértek…vasárnap hatalmas meccs vár ránk, mert a denveri D a seattleinél is jobb…bár az is tény, hogy a Sea rendre most 10 pont alatt tartja az ellenfeleit
   a passrush szenzációs a bronkónál és a sec is kiváló, úgyhogy a lecke alaposan fel van adva
   ugyanakkor a Steelers OL idén rendkívül erős és az elkapóállomány + Miller már jó sec ellen is bizonyított
   ha sikerül a denveri O-t kevés ponton tartani, kb mint a Raiders, akkor szerintem simán nyerünk…most nem látom a csapatban a 30 szerzett pontot
   de a lényeg csak, hogy nyerjünk