Battle of PA.

A hét végén egy nagy klasszikus remake-jét élvezhetjük. Na nem filmbemutatóról lesz itt szó. Bár hogy fordulat és izgalom lesz, mint egy jobb Hollywoodi movie-ban az biztos.

A Pittsburgh a Lincoln Financial Fieldre látogat vasárnap a Magyar idő szerinti 22:25-s idősávban. A televízió sajnos nem adja a találkozót, de a Neked csak Dezsőben Game Pass-on HD-ben élvezhetitek és biztosan számtalan stream-is a rendelkezésre áll majd.

Lássuk hát mi is vár ránk.

A kulcsjátékosok közül csak DeWill nem edzett, de biztosan nem sérülés, hanem valami egészen más miatt. Nem lesz igazi hiányzónk az eltiltottakon és a hosszútávú sérülteken kívül. Ramon Foster kapott csak kérdéses besorolást a kezdők közül. A könyökével van valami, de ettől biztosan ott lesz a kezdésnél.

Vagyis Ben már Wheatonnal kiegészült arzenáljával próbálhatja szétcincálni a nem túl erős lábakon álló secondaryt. Williams még mindig, utoljára idén egyenlőre, első számú futó lehet és mint a Facebook oldalon már írtam 63 yardot kell szereznie, hogy egy korszakos csúcsot átadjon a feledésnek. A légi támadások minden csapatra veszélyesek lehetnek, de az Eagls gyengécske hátsó alakulata sok sok segítséget kellene, hogy kapjon a front seventől. Cox őrzése, távol tartása lesz a fal legnagyobb feladata, de ha a múlt héten meg tudták oldani a Bengals passzsiettetőinek a feltartóztatását, most sem hiszem, hogy nagy fejfájást fog tudni okozni az ellen.

A védelmünknek, természetesen, az eddigi formáját kell hoznia minimum. Hosszú passzokat, nagy játékot nem engedni, ölni az időt, öletni az időt. Lehetőleg nem pontokkal befejeztetni a támadásokat a hazaiakkal. Eddig nagyon jól megoldották ezt a feladatot. Teljesen csapatként együttműködve, biztosan megoldható lesz a feladat. Wentz mint újonc biztosan egészen kényelmetlenül érezné magát az öreg (Dick LeBeau) változatos blitz sémáiban, de nem kell félteni  Butler edzőt, hiszen nem véletlenül tanult a legjobbtól. Bár a Cinci ellen elég konzervatív volt a pass rush, volt?, azért biztosan megtalálják Tomlinnal a megfelelő stratégiát.

Amennyiben Wentz-et folyamatosan zaklatni tudja Heyward és Béla, akkor biztos vagyok, hogy a hibáit kihasználva számos labda pottyanhat a D ölébe. Ezen a találkozón is, mint szinte minden amerikai football meccsen döntő lehet a labdabiztosság. Eddig, bár a múlt héten Ben kicsit könnyelmű volt, a labda elég biztosan van nálunk és ha esetleg el is adjuk abból szerencsére az ellenek nem tudtak eredményes pontszerző akciókat vezetni TD-ket szerezni.

Hát akkor kalandra fel nézzük az 1933 óta tartó rivalizálás újabb fejezetét és élvezzük a kőkemény játékot.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás