Amerika legsikeresebb csapata látja vendégül Amerika csapatát

Amerika legsikeresebb csapata látja vendégül Amerika csapatát.

 

Elérkeztünk a 10. héthez, amikor is a Dallas Cowboys gárdáját fogadjuk a Heinz Fielden. Múltheti fiaskónk után egy újabb nehéz mérkőzés vár fiainkra. Örökmérlegünk 16-15 a Dallasiak javára. Utoljára 2012-ben találkoztunk velük a Cowboys Stadiumban, ahol hosszabbításban kaptunk ki 27-24-re.

Mindkét gárda szereplése meglepetés eddig a szezonban, sajnos mi vagyunk az a gárda, akit 7-1-el vártak, ehelyett a mérlegünk 4-4. A legnagyobb bizalmunk abban lehet, hogy a ’boys jelenleg egy erős együttes, és az erős ellenfelek ellen általában összekapja magát a csapat.

Ellentétes előjelekkel vágunk neki, ők 7 meccses győzelmi szériával, még mi 3 meccses vereséggel várjuk a találkozót. Itt az ideje megtörni ezt a rossz szériát.

A Cowboys offense szárnyal. Romo az idény előtt megsérült, így az általunk is érdekelt az újonc Dak Prescott fog kezdeni irányító poszton. Nagyon jó fala van, nagyon jó támogatást kap a szintén újonc Ezekiel Elliottól, ráadásul nagy pontossággal dobálja meg a közepes passzokat. Igaz, hogy csak egyszerű statisztika, de a 104.2-es passer rating újonc létére mindenképp megsüvegelendő.

usatsi_9489044_1473480860199_5990571_ver1-0

Ha nem is menne a passzjáték, még mindig ott van nekik a futás, hiszen láthatjuk, Zeke Elliot egyszerűen megállíthatatlan. 891 futott yardjával vezeti ezen listát, emellé 5 yard/carryt átlagol! Viszont 8 mérkőzesen már volt 3 fumble-je is, tehát ha a Front7 előtt fel van adva a feladat.

A dallasi defense nem áll nagy nevekből, mégis előttünk vannak mind passz, mind futás elleni védekezésben ( Total defense-t nézve ők a 9-ek mi csak a 19-ek vagyunk)

Múlthéten  a Defense egy nem túl elit támadófal várt, amit végül egy átlagos teljesítménnyel abszolváltak. A dallasi támadófal más kávéház, a liga legjobb játékosaiból áll a fal.  A kulcs az lesz, hogy mennyire tudják megszorongatni Prescottot, fiatal irányító lévén még nincs annyi meccs a háta mögött, így könnyebben zavarba lehetne őt hozni. Wentzet pl. nem sikerült

Bízom a front sevenünkben, főleg a Shazier-Timmons ILB párosban, akik megálljt kell, hogy parancsoljanak Elliotnak.

1123_ryan-shazier-_inside

De most nézzük a mi oldalunkat.

Mind az O# mind a D# nagyon kétarcú. Képesek olykor hatalmas playekre, és elképesztő hibákra. Itt van rögtön a futás elleni védelem: múlthéten nagyon jól megfogta a Ravens futásait, előtte Ayaji 200+ yardot futott ellenünk.
Big Ben visszatért. Viszont nem pont úgy, ahogy mi szerettük volna. A múlt heti borzalom után abban bízhatunk, hogy a rehabilitációnak hála kényelmesebben fog mozogni a zsebben, jobban megnézi a célpontjait, és emellett pontosabban is passzol. A héten végig teljes edzésmunkát végzett. Viszont az elkapóink. Wheaton, DHB out, viszont aktiváltuk Ladarius Greent! Nem gondolnám, hogy Jesse James mellett nagy snapszáma lenne, viszont folyamatosan beépülve az idény végére akár kulcsszerep is hárulhat rá. Viszont ma este az AB, Coates, Eli Rogers WR trió lesz, kiegészülve JJ-vel és és néha Bellel. Valljuk be, ez azért elég karcsú.

photos-week-15-steelers-vs-cowboys-2

Támadófalunk teljes lesz, sérülés után Pouncey visszatér, így minden adott ahhoz, hogy BB-t megvédjék és Bell végre ismét 150 yardos meccsre lehet képes.

Wheaton és DHB mellett DeWill és Dangerfield lesz inaktív a meccsen.

Úgy gondolom, két közepes, vagy annál kicsit jobb defensek találkoznak a majdhogynem elit támadókkal ha jó napjuk van. Sokpontos meccset várok, ahol főleg a kis megingások, illetve a D#-k napi teljesítményétől tenném függővé, melyik csapat örülhet a győzelemnek. A végeredmény szerintem 7 ponton belül lesz. A Ravens behúzta a kötelezőt, így nekünk már meg kell nyerni ezt a meccset ahhoz, hogy lépést tartsunk velük.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

6 thoughts on “Amerika legsikeresebb csapata látja vendégül Amerika csapatát

 1. Egyszerűen nem tudom ezt elhinni. Csalódott vagyok nagyon. Sokan szidják az Offense-t a Steelers oldalán meg mindenhol… szerintem egyáltalán nincs baj velük. 20-25-30 pontokat rakunk fel a táblára szinte folyamatosan (leszámítva az Eagles elleni buktát), ez bőven elegendő lehetne a győzelemhez. A Defense viszont botrányos. Zeke Elliot 83 yardja után Shazier arca elmondott mindent…. Az, hogy belső linebackerként ő volt az, aki Elliot mögött rohant és próbálta őt utolérni, ISZONYAT NAGY RESPEKT!!! Meg kell becsülni a srácot, pár év és figyeljétek meg, hogy ő lesz a védelem vezére. Viszont ami nagy negatívum, az Mitchell…. egyszerűen rossz nézni őt. Az attitűd megint csak meg volt, pofázott Elliotnak, közben meg szarrá alázta őt, nem csak a 83 yardos TD-re gondolok itt, az első negyed végén úgy pattant le róla mint valami gumilabda. Pofázás, nagyképűség, ez megy… de a szögek választása meg a tackle… GYALÁZAT! Nagyon csalódott vagyok, nem hiszem, hogy innen észbe tud kapni a csapat. Amíg nem vagyunk képesek 10-15 ponton tartani senkit, addig itt sajnos nem lesz Superbowl részvétel. Jövőre nagyon rá kell koncentrálnunk a free agent defensive backekre. Ja igen és ezen a héten sem lehetünk büszkék az edzőinkre, a time management ezúttal is botrányos volt. Viszont AB újra villantott, nagyon kell, hogy ő is ismét a showman vezéregyéniséggé váljon.

  Hajrá srácok!

 2. Az O nem konzisztens, most (is) felraktak 30 pontot, Ben is éles volt, de ha Bellt, AB-t megfogják ott is pofon. Bennük több kellene h legyen hamár ennyire agyon vannak fényezve…

  Ettől függetlenül én évek óta D miatt fanyalgok.
  LeBeau filizófiája alapjaiban lett felrúgva, nyeljük a nagy játékokat, miss tackle hegyek, látszik a kapkodás az elfecsérelt pickek miatt. Burns és Davis rookiek, alapvetően vannak jó pillanataik, persze, hogy akkor betliznek amikor nagyon nem kellene.
  Mitchell mellet Golden is iszonyat súlytalan
  Nincs nyomás, nincs terror, turnoverről, int-ről meg ne is álmodjunk.

  1. Valóban. Bár Eli Rogers is ügyes volt és szerintem J.Jamesnek is több labdát adhatnánk. Sokat erőltetjük még mindig a driveok elején a futást és sajnos ezekből hamar 3. és hosszú, vagy 3 and out lesz.

   1. A futás erőltetésével nem is lenne baj, mert megy(ment), de most nem jöttek úgy a lyukak, Bell zsenialitásán múlott főleg, hogy ennyi is összejött tegnap… Ezért mondom, h nem konzisztens a támadójáték, mindig van vmi geb@sz ami miatt hiányérzet marad, mégha most nem is rajtuk ment el a meccs.

    Green jó lesz, biztos kezűnek tűnt, bár nagyon kevésszer használtuk.

 3. hát nem sok hiányzott ,hogy lerúgjam a tévét a helyéről face mask amikor pontosan tudjuk ,hogy minden yard számít ,ráadásul teljesen feleslegesen.mind1 is ,majd a cleveland ellen szépítünk

Comments are closed.