A valaha élt legnagyobb Steelers fan


ARTHUR J. ROONEY SR.

Alapító, Elnök, Tulajdonos (1933-’88-ig)

A HOF (Hall of Fame) tagságának kezdete: 1964


Arthur „Art” Rooney 1901. Január 27-én Coultervilleben, PA. Államban látta meg a napvilágot egy bevándorolt Ír katolikus család sarjaként. Art Rooney a football egyik legbefolyásosabb személyisége volt.

Mr. Ronney, akit szeretettel csak „a fönök” –nek becéztek 1933. július 8-án 2500$-ért vásárolt jogot és alapította meg a csapatot.

Nagy erőkkel támogatta az NFL és az AFL egyesülését. A tulajdonos nagy igyekezettel próbálta a Steelerst a felszínen tartani a gazdasági válság és a II. vh. éveiben is a számos anyagi nehézség ellenére.

1974-ben a csapat vele nyerte meg az első Super Bowlját (Super Bowl IX) a Minesota Vikings ellen 16-6 arányban.

A ’74-es bajnoki gyürű A főnök síremléke Art szobra a stadionnál

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

5 thoughts on “A valaha élt legnagyobb Steelers fan

  1. Köszönet neki, és a Rooney családnak! Nélkülük egy legendás csapattal szegényebbek lennénk!
    Két rövid infót fűznék még a cikkhez:1. Azt a bizonyos 2500 dolcsit lóversenyen nyerte, és az alapításkor a városban már akkor funkcionáló baseball csapat tiszteletére Pittsburgh Pirates volt a franchise első neve, csak később vette fel a Steelers nevet.
    2. A szobra mögött látható toronyszerűség az utolsó meglévő eleme a csapat klasszikus otthonának, a Three Rivers Stadium-nak, amelyet a Heinz Field átadása után leromboltak.

    1. Valóban, nem is csak sokat szerintem mindent. Ezért gondoltam úgy , hogy a HOF tagjainkat röviden bemutató sorozatot vele kezdem. A következő nevekre várom a javaslatokat. Fejben 2-3 életrajz már összeállt, de akit szívesen olvasnátok azt szerkesztem meg.

Comments are closed.