1 mérföldre és még tovább

Dec 20, 2015; Pittsburgh, PA, USA; The Denver Broncos offensive line blocks against the Pittsburgh Steelers defense during the first quarter at Heinz Field. Mandatory Credit: Charles LeClaire-USA TODAY Sports

A Mile High Stadium a vasárnapi állomáshelye a csapatnak, erre próbáltam utalni a címben. 

A mérföld magasan fekvő létesítményben azon játékosok akik nem szokták meg a körülményt sokszor küzdenek levegőhiánnyal. Sőt extrém esetben még a játékuk is tilos, mint a Steelers volt safetyje Ryan Clark, aki az életét kockáztatta volna.

Alapvetően nem nyerni járunk a Colorado hegységbe és lehetséges, hogy ez a trend most sem fog fordulni. Irtózatosan kemény találkozónak nézünk elébe, mivel az O falunk foghíjasan fogja felvenni a versenyt a liga egyik legjobban működő pass rush-val.

Gilbert továbbra sem fog a csapat rendelkezésére állni, de az eddig Őt pótló, nem is rosszul, Feiler is sérüléssel küszködik és kérdéses státuszt kapott. Amennyiben valóban nem lesz képes beállni a falba akkor az újonc Chukwuma Okorafor lehet az aki segítheti Connert a futásoknál és védheti Bent a passzjátékokban. Okarofor, ha Ő kezd, rendre a liga egyik legjobb LB-vel Vonn Millerrel kell, hogy megküzdjön. Ez egy olyan kihívás lehet amelyet, ha jól megold, akár segítséggel is akkor a jövőben nem kell aggódnunk ezen poszt miatt hosszú távon. A tehetség megvan, a lehető legjobb edző kezei közt tanulja a szakmát. 

Ezzel bele is vágtam mi lehet az a pont ahol a találkozó sikerre vagy bukásra van ítélve. A nyomás. Amennyiben Bennek lesz ideje akkor az elkapóink biztosan meg tudják találni a lehetőséget, hogy elszakadjanak és a jó útvonalakat megfussák. A liga egyik legjobb playhívó edzője biztosan fog kitalálni olyan spéci játékokat amelyek levédekezése extrém feladat elé állítja a liga egyik legjobb védelmét. 

Bennek kiemelten fontos lesz a labdákra vigyázni,mert átlagban meccsenként 1 INT-et szerez a hazai csapat védelme. 

A nyomás amit generálnak az esetek nagy részében, 31 alkalommal, bizony az irányítók földre vitelében manifesztálódik. 

Ezzel szemben a vendéglátók támadó alakulata nem mutat ilyen szép eredményt.  Földön még egészen jól haladnak, a liga 8-ik legjobb egysége ebben a minőségben, de a levegőben már komoly gondjaik tudnak lenni csak a liga közepén helyezkednek el a NFL rangsorában. 

Case Keenum nyilván nem a liga leges legtehetségesebb karmestere, de az idei szezonban egészen pofásan vezérelgeti, kormányozgatja a Denveri hajót. Emmanuel Sanders, igen Ő az a Sanders, aki Brown árnyékában nevelkedett és a Steelers-től került Denverbe a csapat legjobb, legproduktívabb elkapója. Emmanuel elmondta, hogy lesz benne extra motiváció a Steelers ellen, de azért ez is “csak” egy mérkőzés a sorban. A futó oldalon a Denver jobban áll, 2-3 futó is van akit tudnak rotálni. Az Ő 30-uk Phillip Lindsay is nagyszerűen játszik az idei szezonban. Royce Freeman -al közösen tartanak 10 TD-nél, futásonként 5 yard felett átlagolnak. 

Ennek ellenére a D-nek nem okozhat megoldhatatlan gondot a a hazaiak támadó alakulatának megállítása. 

A mi oldalunkon Gilbert sérüléséről már beszéltünk, azonban Tuitt sem tudja vállalni ezen a héten sem a játékot. 

A futást ha meg tudjuk fogni akkor Keenum belekényszeríthető egy passz orientált játékba, amibe bele tud hibázni és ez alkalmat adhat a további impresszív D játékra. Igen impreszív. Jelenleg a Steelerd védő egysége vezeti a ligát a szerzett sack-ek tekintetében. Hogy vártuk már, hogy újra ilyet olvashassunk, sok sok éve volt utoljára hasonló adat. Akkor még James Harrison és LaMarr Woodley voltak a szélen, a D line pedig Keisel, Hampton, Aaron S volt. Azt hiszem ezek a legendás nevek mára méltó utódokra találtak. 37 zsákot tudtak begyűjteni ezidáig a Pittsburghi védők, ennek közel harmadát TJ Watt. A nyomás tehát és a LoS kontrollálása eldöntheti a találkozó kimenetelét. Ebben egészen kiváló az acélvárosi alakulat. Változatos blitz csomagokkal képes szinte a védelemben játszó bármely kezdő sacket elérni. Jelenleg 10 játékos jegyez legalább 1 irányító földre vitelt. 

A támadó fal is egészen magabiztosan áll a lábán, az engedett 14 sack a liga 3. helyére elegendő (Colts, Saints után). A 38 engedett Qb hit is szintén a dobogó legaljára predesztinálja az O falat. Ben tehát kellőképpen biztonságban monitorozhatja az ellenfél védelmét, keresve a legmegfelelőbb célpontot. AB, JuJu, McDonald, Jesse, sőt Conner is komoly meccset játszhat, de ne felejtkezzünk el az utóbbi időben a 3rd down-ok új “királyáról” Ryan Switzer-ről. 

Összegezve egészen biztos, hogy a támadók, ha folytatják az eddigi impresszív játékot (jó a Jags elleni szenvedést felejtsük el, kisiklás volt) akkor a Denver védelme biztosan komoly zavarokba hozható, még akkor is, ha egyébként igen jó erőkből áll és jól áll a lábán. 

A védelmünknek a folyamatosan javuló teljesítményt hozva egy biztosan megoldható feladat Keenum és támadó “gépezetének” megállítása. 

Biztosan komoly erőfelmérő lesz a vasárnap este 22:25-kor kezdődő találkozó, egyszerű biztos nem ellenben biztosan komoly küzdelmes lesz az összecsapás. Egy alapvetően erős csapat ellen játszhatunk így a szokásos gyengébb gárdák elleni mellény most nem került be az úti táskákba. 

A sérültek

Steelers:

Marcus Gilbert T Knee Did Not Participate In Practice Out
Stephon Tuitt DE Elbow Did Not Participate In Practice Out
Matt Feiler G Pectoral Limited Participation in Practice Questionable

Denver:

Brandon Marshall LB Knee Did Not Participate In Practice Out
Dymonte Thomas S Ankle Limited Participation in Practice Out
Bradley Roby CB Concussion Full Participation in Practice Questionable

Facebook hozzászólás

Hozzászólás

1 thought on “1 mérföldre és még tovább

  1. Hat ja…Ezt beszoptuk😊 volt itt minden. Szerencse, szerencsetlenseg, neha a zebrak se minket segitettek, de azt hiszem a fiuk elfaradtak az utolso negyedre. A baj az, hogy meg visszavannak a kemenyfiuk, bar szerintem a hazafiak iden foghatok. Lehet ebbol meg kiemeles is…

Comments are closed.